Верховний суд підтвердив незаконність отримання в оренду ділянки на Корсунщині

Верховний суд підтвердив незаконність отримання в оренду ділянки на Корсунщині

Як повідомлялося раніше, у судовому порядку за позовом прокуратури області визнано недійсними рішення сільської ради та договір оренди земельної ділянки водного фонду під гідротехнічною спорудою в Корсунь-Шевченківському районі площею 5 га, вартістю 1,8 млн. грн., наданої в оренду на 25 років фізичній особі-підприємцю з грубими порушеннями вимог земельного законодавства. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Прокуратурою встановлено, що під час надання землі, на якій розташований ставок та гідротехнічні споруди, не дотримано конкурентних засад, встановлених для передачі в оренду комунального майна, чим порушено інтереси держави та територіальної громади.

Щоб відстояти інтереси держави, органам прокуратури знадобилося майже 2 роки, оскільки судові рішення, прийняті у справі з 2015 року не на користь відповідача, оскаржувались ним до судів вищого рівня. До правової позиції прокуратури у січні поточного року дослухався Вищий господарський суд України, залишивши в силі за касаційною скаргою прокурора рішення господарського суду Черкаської області про задоволення позову про визнання недійсними рішень та правочинів щодо незаконно наданої в оренду земельної ділянки.

Таким чином, Верховним Судом України в квітні 2017 року відповідачу відмовлено в перегляді справи.

Наразі, довівши в судовому порядку факт незаконного отримання земельної ділянки, прокуратура звернулася до суду з позовом про її повернення до комунальної власності Квітчанської сільської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x