Вихованці смілянського хореографа танцюють разом із Мадонною

Вихованці смілянського хореографа танцюють разом із Мадонною

Всесвітньовідомий танцювальний гурт «Kazaky», основний склад балету українського виконавця Дмитра Монатіка, власні школи танцю в Китаї, Кореї та Арабських Еміратах – ось неповний перелік місць, де успішно працевлаштовуються випускники смілянина Максима Селіванова. 17 років тому чоловік перетворив традиційно-зразковий танцювальний колектив своєї матері в сучасну танцювальну школу «Шторм». Відповідно назві в Смілу «увірвалися» раніше не бачені тут стилі – хіп-хоп, брейк-данс, хаус та вакінг.
Танцівники зі «Шторму» не лише «взяли» в 2006-му Кубок світу з танців, до них самих уже їдуть вчитися. Уже традиційний фестиваль сучасного танцю «Open Storm Battle» цьогоріч зібрав 450 учасників з усієї України: Харкова, Києва, Дніпропетровська, Тернополя.
Але зупинятися керівник «Шторму» не збирається. У його планах – відкрити вже цього літа в Смілі першу в Україні школу діджеїнга для дітей.

Вихованці смілянського хореографа танцюють разом із Мадонною

− У маленький райцентр важко «заманити» танцівників із міст-мільйонників. Тож щоразу доводиться ретельно працювати над програмою, запрошувати ТОП-танцівників для майстер-класів, цікавих гостей, − говорить Максим Селіванов. – Щоб рекламувати себе, ми постійно знімаємо короткі 5-хвилинні фільми, у яких танцем намагаємося розповісти якусь історію. Робимо це професійно, навіть «дрон» використовуємо. Плануємо також відкривати нові напрямки в школі – паркур, акробатику, акторську майстерність. А найамбітніший задум – це дитяча школа діджеїнгу. Перша в Україні.

Вихованці смілянського хореографа танцюють разом із Мадонною

Вихованців Максима Селіванова надихають випускники «Шторму» − учасник гурту «Kazaky» Кирил Федоренко знімався у кліпі разом із співачкою Мадонною, а інша випускниця Карина Коломієць – танцює в основному складі балету співака Дмитра Монатіка.
− Я і сам колись пробувався в балет Таїсії Повалій. І не пройшов… за зростом, − розповідає хореограф Максим Селіванов. – Але мене відмітив хореограф Повалій, узяв до себе на навчання та відкрив мені світ сучасних танців. Бо в Київському університеті культури і мистецтв, де я на той час вчився, навіть відділення такого не було. Лише бальна «класика» і все.
Усі отримані знання Максим привіз у рідну Смілу, де продовжив танцювальну династію (хореографом була його мати).
Тепер його «дітище» − це 7 філіалів у Смілі, а також танцювальні школи в Шполі, Городищі та Кам’янці. І 300 юних танцівників від 3 до 18 років, серед яких щороку спалахують нові зірки.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x