Проект Стратегії розвитку підприємництва обговорили на бізнес-форумі у Черкасах

Проект Стратегії розвитку підприємництва обговорили на бізнес-форумі у Черкасах

Покращення бізнес-клімату на Черкащині – головна мета Стратегії розвитку підприємництва. Пропозиції щодо її реалізації напрацьовували під час бізнес-форуму, що відбувся в Черкасах нещодавно. Тут об’єднали свої ідеї представники малого та середнього бізнесу, експерти з підприємництва, обласні владці. Протягом дня обговорювали проект Стратегії, яку попередньо розробили фахівці Програми USAID ЛЕВ. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Представив Стратегію на загал старший радник програми USAID лідерства економічного врядування і голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський. Каже: для розробки Стратегії розвитку використали 10 принципів Акту про малий бізнес для Європи, які лежать в основі політики сприяння бізнесу ЄС. Акт передбачає такі принципи, як: взаємодія бізнесу та місцевої влади, орієнтація на малих підприємців, підвищення кваліфікації та інформування бізнесу про можливості.

– Одним із пріоритетних напрямків Стратегії є підвищення конкурентоспроможності нашого регіону, – зазначив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – І саме підприємці можуть допомогти виконавчій владі та органам місцевого самоврядування в її розробці та реалізації. Стратегія побудована на принципі державно-приватного партнерства та діалогу, і дуже потрібна нашому регіону, адже робота підприємців є основою зростання економіки на місцях та наповнення бюджетів.

Віталій Володимирович також повідомив, що 25 % надходжень бюджетів усіх рівнів формують на Черкащині саме представники малого та середнього бізнесу. А це більше, ніж 1 млрд 800 млн грн.

Частина форуму була присвячена обговоренню та напрацюванню Плану дій з реалізації Стратегії. Всі учасники поділились на 6 груп, за кількістю цілей Стратегії. Обговорили завдання та пріоритетність заходів, зокрема, щодо навчання підприємців, підтримки стартапів, створення центру підтримки бізнесу, єдиного інформаційно-комунікаційного порталу та промоції підприємництва.

У подальшому Стратегію подадуть на розгляд та затвердження депутатами обласної ради. Опісля вона стане офіційним документом, обов’язковим для виконання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x