Вибори у 4 громадах Черкащини відбулися – КВУ

Вибори у 4 громадах Черкащини відбулися – КВУ

30 квітня відбулись вибори в 4 об’єднаних територіальних громадах Черкаської області. Зокрема, депутатів сільських рад і відповідних сільських голів обирали в Селищенській, Степанецькій та Ротмістрівській об\’єднаних територіальних громадах, а також депутатів міської ради і міського голову обирали в Шполянській об’єднаній територіальній громаді. В день виборів 30 квітня працювали 2 мобільні групи спостерігачів ЧОО КВУ, які моніторили хід голосування. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧОО КВУ

Найскладніша ситуація склалась у м. Шпола. Протягом дня голосування фіксувались різноманітні випадки порушень виборчого законодавства, як то видача заповнених бюлетенів, підвіз виборців, порушення процедури в роботі ДВК, тощо. Найбільш кричущим порушенням, зафіксованим спостерігачами, стало вкидання стосів бюлетенів групою невідомих осіб. Даний факт стався на дільниці № 710825 і був задокументований поліцією.

Згодом на цій дільниці виявили невідповідність кількості бюлетенів, отриманих виборцями і невикористаних бюлетенів. Були складені відповідні заяви. Попри це, при здачі виборчої документації в Шполянську міську ТВК, жодних розбіжностей в цифрах на цій ДВК не виявлено. КВУ сумнівається в достовірності голосування на цій дільниці і вважає, що дані факти повинні отримати оцінку правоохоронних органів.

Попри загальну напружену ситуацію і технічні погрішності в роботі виборчих комісій, можна констатувати, що вибори в Шполі відбулись. Попередні результати не залишають сумніву у однозначності вибору шполян. Абсолютну підтримку виборців тут отримав діючій міський голова Сергій Кравченко і партія ВО «Черкащани». На другому місці з суттєвим відривом – БПП «Солідарність».

У Ротмистрівській ОТГ Смілянського району день голосування і підрахунок голосів пройшли спокійно і з дотриманням законодавства. На одній із дільниць, на вимогу сільської ТВК, був проведений перерахунок голосів виборців, який не вплинув на загальний результат. Найбільшу підтримку виборців тут отримав самовисуванець Володимир Ховайба, який балотувався за підтримки партії «УКРОП» і є чинним сільским головою села Мельниківка Смілянського району.

Затягується процес підрахунку голосів виборців в Степанецькій ОТГ Канівського району. Попри те, що голосування на виборчих дільницях пройшло злагоджено і без особливих порушень, остаточних результатів станом на ранок 1 травня ще немає. За попередніми даними, перемогу отримує Олександр Яременко, працівник Канівської податкової інспекції. На другому місці діючій сільський голова с. Степанці Віра Ласкава.

У Селищанській ОТГ Корсунь-Шевченківського району вибори теж пройшли спокійно. Всі виборчі комісії організували виборчий процес на досить високому організаційному рівні. Станом на ранок 1 травня остаточні результати виборів голови цієї ОТГ ще невідомі. Попередньо лідирує Галина Рябошапка.

Середня явка виборців в Черкаській області склала 55%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x