Геннадій Бобов допоміг школі на Шполянщині

Геннадій Бобов допоміг школі на Шполянщині

Школа – це місце, де діти проводять значну частину свого часу, адже їхнє життя зосереджене не лише навколо уроків, а й вирує багатьма цікавими подіями, що сприяють розвитку творчих та інтелектуальних здібностей учнів. Забезпечення умов для всебічного гармонійного розвитку особистості школяра – пріоритетне завдання для всіх освітян.
Це стосується як матеріально-техніч­ного забезпечення, так і планування навчально-виховної роботи.

Не виключенням є і педагогічні працівники ­Матусівського НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» №1. Членами колективу докладається чимало зусиль для створення належних умов для успішного навчання і виховання підростаючого покоління.
Завдяки програмі соціального партнерства з фермерськими господарствами села впродовж двох останніх років у школі відбулися значні зміни: зміцнилась матеріально-технічна база, суттєво покращився естетичний вигляд шкільного приміщення, подвір’я знову забуяло різнобарв’ям квітів, зусиллями учнівського, педагогічного та батьківського колективів створено ігровий майданчик, на якому тепер мають змогу відпочити й погратися вихованці як старшої, так і нещодавно створеної за сприяння сільської ради молодшої групи дошкільного підрозділу НВК.
У школі проводяться різноманітні свята, змагання, вікторини, конкурси, предметні тижні, єдині дні профілактики правопорушень, уроки мужності, зустрічі з волонтерами та учасниками АТО, відкриті виховні години, уроки мужності. Наші учні є активними учасниками волонтерських акцій, що проводяться у школі: «Голуб миру», «Оберіг захисникові», «Мішечок щастя», «Лист пораненому», «Я тобі, Україно, бажаю…», «Допоможи солдатові» (збір коштів, плетіння маскувальних сіток).

В Інтернет-проекті Ліги старшокласників Черкащини «Ми – патріоти Черкащини» члени учнівського самоврядування є одними з найактивніших учасників серед шкіл району, за що неодноразово нагороджувалися грамотами відділу освіти.
Пишається школа і своїми спортсменами, адже наші учні неодноразово ставали переможцями різноманітних змагань. І все це завдяки ефективній роботі спортивного гуртка «Факел», яким керує вчитель ­Олександр Маркович Горя.
Окрім спортивного, у школі функціонують гуртки художньо-естетичного напряму: гурток технічної творчості «Фантазер», вокальний «Віночок» та хореографічний. Члени цих гуртків є активними учасниками різних конкурсів художньої самодіяльності, виставок технічної творчості. Так, у 2016 році наші учні під керівництвом Сергія Миколайовича Мірошниченка зайняли перші місця в номінаціях «Випалювання» та «Різьблення по дереву» серед шкіл району на виставці творчих робіт.

Без учасників вокального та хореографічного гуртків не обходиться жоден шкільний захід – скрізь наші талановиті діти встигають продемонструвати свої здібності. І не лише школі. Учасники цих гуртків постійно беруть участь у заходах, присвячених Дню села, Дню незалежності України, представляють Матусів на районних виставках, фестивалях і творчих зустрічах із відомими людьми.
Але не менш важливим, ніж планування навчально-виховної роботи, є створення належних умов для її реалізації. Потрібно, щоб навчальні заняття проходили в відповідно обладнаних кабінетах, а свята – в теплій і затишній актовій залі, яку щойно відремонтували. Нещодавно перед нами гостро постало питання заміни старих вікон на енерго­зберігаючі. За допомогою ми звернулися до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова, який пообіцяв допомогти і, як завжди, дотримав свого слова. Тепер в актовій залі навіть у найхолоднішу пору року буде тепло.
Від щирого серця хочемо сказати слова вдячності народному обранцю. «Праця не тільки там, де людина сіє хліб або садить дерево. Найбільш тонка, найбільш складна праця, коли людина приходить до людини, бачить в її очах, читає «поміж рядків» її поклик про допомогу. Ця праця є вищою мірою людського духу». Саме такі рядки Василя Олександровича Сухомлинського хотілось би присвятити Геннадію Борисовичу, який, відклавши безліч турбот і проблем, прийшов на допомогу нашому НВК і своєю доброчинністю допоміг зробити приміщення закладу затишним, привітним і гостинним. Ми щиро бажаємо йому Божої благодаті, міцного здоров’я, миру та спокою.

«Користуючись нагодою, хочу привітати всіх освітян із професійним святом! На школі тримаються будь-яке суспільство і держава. Це основа основ. Саме тут формується майбутнє і закладаються орієнтири розвитку на десятиліття. Тож дозвольте побажати всім працівникам освіти здоров’я, витримки, професійних звершень і здобутків, злагоди й миру!
У цей день завжди лунає багато вітань, у тому числі й від представників влади. Нехай же теплі слова на адресу Вчителів ніколи не розходяться зі справами! Я вважаю, що найкращим подарунком буде постійна допомога нашим освітнім закладам, які сьогодні потребують її, як ніколи», – говорить народний депутат Геннадій Бобов.

Людмила Миколаївна Денисенко, директор Матусівського НВК,
Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x