95 млн грн заборгували працівникам «Черкасиобленерго»

95 млн грн заборгували працівникам «Черкасиобленерго»

Трудовий колектив ПАТ «Черкасиобленерго» звернувся до Президента, Прем\’єр-міністра, Голови Верховної Ради, міністра енергетики та вугільної промисловості України та голови Черкаської обласної державної адміністрації зі зверненням. У ньому йдеться про те, що працівники не отримують заробітну плату й товариство знаходиться в критичному стані.

Текст звернення наводимо нижче:

«

Звернення трудового колективу ПАТ «Черкасиобленерго

»

У товаристві ПАТ «Черкасиобленерго» практично надзвичайний стан, а саме:
1. У товаристві відсутні − кошти, матеріали, паливо, спецодяг та інше.
2. На підприємстві за січень, лютий, березень та квітень 2017 року працівникам не виплачена заробітна плата, загальний борг якої становить − 95 млн гривень.
Є навіть випадки коли працівники, через недоїдання − непритомніють!
3. Із товариства масово почали звільнятися кваліфіковані працівники, для пошуку заробітку не тільки на території України, але і за її межами, це не добровільна, а вимушена дія працівника, для того щоб прогодувати свої сім\’ї, сплатити комунальні платежі, погасити кредити та їх відсотки.
4. Через національну комісію посередництва та примирення трудовий колектив знаходиться з адміністрацією ПАТ «Черкасиобленерго» у трудовому спорі та страйку.
5. На підприємстві один керівник Самчук Олег Григорович − який дійсно працює разом з трудовим колективом, а попередній керівник, яка за два роки свого керування довела підприємство до фінансового краху і проти якої відкрите кримінальне впровадження та ведуться слідчі дії -Кузьмінська С.О., всупереч здоровому глузду, знову занесена Міністерством юстиції України до «Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» і всілякими методами намагається «зайти» на територію товариства, разом зі своїми прибічниками для продовження «вимивання» обігових коштів із стратегічного підприємства не тільки Черкаської області, але і України.
6. Трудовий колектив ПАТ «Черкасиобленерго», прості працівники обурені і не допускають Кузьмінську С.О. та її поплічників на територію товариства і охороняють від неї центральний офіс.
7. 25 та 28 квітня 2017 року працівники товариства мітингували під Печерським судом м. Києва та у м. Черкаси під Придніпровським судом лише з однією вимогою − недопущення поверненню Кузьмінської.
8. Через невиплату заробітної плати, працівниками товариства на автомагістралях Черкаської області перекривався рух автотранспорту і мітингували під Мерією та Облдержадміністрацією.
9. Трудовий колектив ПАТ «Черкасиобленерго» став заручником у даній ситуації.
10. Звертаємось до друкованих засобів масової інформації (преси) та центральних телеканалів України, висвітлити нагальну проблему, яка на даний час існує у ПАТ «Черкасиобленерго» (невиплата 4 місяці заробітної плати працівникам), тому, що без вашої інформаційної підтримки та розголосу, трудовий колектив не в змозі достукатись не тільки до самої вищої вертикалі влади в Україні, але і до нижчих керівників, які можуть вплинути на дану ситуацію, яка склалася на підприємстві.
11. Трудовий колектив ПАТ «Черкасиобленерго» завчасно просить вибачення у населення, підприємців та підприємств Черкаської області за можливі незручності, які будуть стосуватися невчасного відновлення електропостачання при ліквідації аварій, тому, що причина цього не тільки у нехватці комплектуючих для ліквідації аварії, але і у нехватці кваліфікованого персоналу який здійснює ці роботи, тобто працівники масово звільнюються. Надіємось, що це тимчасові незручності, а не закономірність у нашій правовій державі. Прошу Вас почути вимогу та прохання трудового колективу ПАТ «Черкасиобленерго» та посприяти перед НКРЕКП про встановлення адекватного алгоритму та при необхідності введенню у товаристві Державного управління, яке буде правочинне, якщо іншого, на практично державному підприємстві, зробити більше ніхто не може та виплатити заробітну плату працівникам товариства!

Листи аналогічного змісту направлені: Президенту, Прем\’єр-міністру, Голові Верховної Ради, міністру енергетики та вугільної промисловості України та голові Черкаської обласної державної адміністрації».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x