У Смілянському центрі перепідготовки кадрів відкрили меморіальну дошку загиблим Героям АТО

У Смілянському центрі перепідготовки кадрів відкрили меморіальну дошку загиблим Героям АТО

У державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» 28 квітня відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблим під час проведення антитерористичної операції: сержанту 81-ої окремої аеромобільної бригади Андрію Горбенку, старшому солдату резерву батальйону оперативного призначення Віктору Єременку та командиру бойової машини піхоти, молодшому сержанту 72-ої окремої механізованої бригади Руслану Чубатенку. Вони героїчно вiддaли своє життя, зaхищaючи Україну. Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

Вшанувати світлу пам’ять загиблих прийшли рідні, друзі, бойові побратими, представники влади та духовенства, ЗМІ, односельці, голови громадських організацій, педагогічний колектив та учні навчального закладу.
Традиційно захід відкрили Державним Гімном України. Розпочали урочистий захід учні навчального закладу декламуючи вірші, присвячені пам’яті воїнам, загиблим на Донбасі.
Право відкрити пам’ятний знак воїнам було надане побратимам випускників.
Настоятель храму святої мучениці Євгенії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Богдан Степчук відслужив панахиду за загиблими і освятив пам’ятну дошку.

Присутні вшанували пам’ять усіх загиблих на сході України хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.
Після завершення лінійки-реквієм усіх присутніх було запрошено до актової зали для перегляду відеофільму «Знаємо, пам’ятаємо, шануємо», який створили учні навчального закладу на основі зібраних матеріалів про загиблих випускників.
Після перегляду відеофільму, головний редактор газети «Сміла» Людмила Скорохід презентувала нову книгу із символічною назвою «Сміливі із Сміли». Вона розповіла про героїв цієї книги та подарувала нову збірку навчальному закладу і всім присутнім учасникам АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x