Із 6 травня прогнозують на Черкащині опади

Із 6 травня прогнозують на Черкащині опади

Нині погоду Черкащини формує північний антициклон. Тому небо ясне, повітря сухе, особливо в денні години, та досить тепле. Лише слабкий північний вітер та прохолодні ночі нагадують про те, що це ще не літо. Проте, до керування погодою поступово приступають циклони, які наближуються до нашого краю із заходу. Завтра атмосферний тиск почне падати, але погода залишиться малохмарною та без опадів, з температурою вночі 5..10º, вдень 18..23º. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

6 травня місцями по області вже можливі окремі грози, але справжні дощі очікуються з атмосферним фронтом 7−8 травня. Після проходження фронту 9−10 травня відчутно похолодає.
Тепла суха погода в найближчі 2 доби зумовить подальше підсихання ґрунту та підтримає надзвичайну пожежну небезпеку в екосистемах області.
Вода в Дніпрі вже прогрілася до 14º, але початком купального сезону вважається температура 18º.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 5 травня становить 13,2° тепла, на цю дату найвища температура повітря 30,7° тепла відмічалася у 1954 р., найнижча – 1,6° морозу – у 1994 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x