Щоб ранок був приємним

Щоб ранок був приємним

Що в житті варто змінити, щоб ранок був по-справжньому добрим, а наступний за ним день – вдалим? Саме вранці ми задаємо темп і настрій усього дня. А ранок, як то кажуть в афоризмі, добрим не буває. Чи буває, якщо трохи змінити свої ранкові звички?

✓ Звичка 1. Надто гучний дзвінок будильника
Для того, щоб уже точно почути дзвінок будильника, ви ставите найгучнішу і бравурну мелодію, яку тільки можете знайти? Нейропсихологи ж кажуть: якщо нас будять гучні й різкі звуки, наш внутрішній біоритм збивається, що призводить до того, що потім весь день ми ходимо сонні й мляві.
Поставте ніжну приємну мелодію на будильник, але з повтором, скажімо, три рази в інтервалі до півтори години. У той момент, коли ваш організм буде готовий виринути з сну, ви без проблем прокинетеся.

✓ Звичка 2. Пропускаєте сніданок
Численні дослідження свідчать, що сніданок необхідний! Ранковий прийом їжі допомагає зарядитися енергією і активізувати пам\’ять, увагу, працездатність. Якщо ви зовсім не хочете їсти після сну, перекусіть печивом або яблуком – важливо, щоб в організм потрапила хоч невелика кількість поживних речовин.

✓ Звичка 3. Зашторені вікна
Ви ніколи не розсовуєте портьєри вранці і збираєтеся на роботу в напівтемряві? Але для того, щоб у вас був гарний настрій, сонячне світло просто необхідне! Дослідження свідчать, що світло впливає на впорядкування режиму сну й бадьорості, а ще, як виявилося, тим, хто вранці отримує достатньо сонячного світла, набагато легше контролювати свою вагу.

✓ Звичка 4. Ранкова кава
Так, кава має низку корисних властивостей, проте дослідження говорять, що випита відразу ж після підйому з ліжка чашка кави може принести більше шкоди, ніж користі. А все тому, що організму, щоб прокинутися, потрібен не кофеїн, а звичайна вода. Погодьтеся: у маленькій чашечці кави рідини не так вже й багато, вона не може задовольнити потребу в воді з ранку. Кава натщесерце може стати причиною проблем зі шлунком і тиском. Набагато корисніше для бадьорості зробити парочку фізичних вправ.

✓ Звичка 5. В останню хвилину
Якщо ви зранку вигортаєте все із шафи і починаєте вибирати, що б надіти, якщо ви продумуєте зранку, що взяти з собою в офіс на обід і шукаєте ключі від вхідних дверей – все це створює непотрібну метушню і плутанину. Постарайтеся позбавити себе від прийняття зранку тих рішень, які ви можете приймати ввечері. Не забивайте перед напруженим робочим днем собі голову зайвими проблемами.

✓ Звичка 6. Перевірка журналу дзвінків
Телефони стали невід\’ємною частиною нашого життя, і багато хто починає ранок, переглядаючи журнал вхідних дзвінків або повідомлень. Психологи вважають, що такі дії роблять людей більш нещасними і знижують продуктивність. Витратьте деякий час на себе – (макіяж, сніданок і так далі), а вже потім дивіться на екран свого телефона.

✓ Звичка 7. Негативні думки
Устаючи щоранку, ви з тугою або страхом думаєте про майбутній робочий день? Немає нічого дивного в тому, що день стає невдалим! Не варто навіть про себе говорити або думати: «Я бідна-нещасна, знову треба бігти на роботу!», «Ну ось, шеф знову буде до мене чіплятися через дрібниці!» Постарайтеся викинути всі негативні думки з голови і почати день з чогось приємного: вдихнути аромат квітів, увімкнути улюблену мелодію, з\’їсти шматочок шоколаду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x