Сільрада на Звенигородщині не забезпечила законне використання заказника – прокуратура

Сільрада на Звенигородщині не забезпечила законне використання заказника – прокуратура

Судом апеляційної інстанції 04 травня задоволено апеляційну скаргу Звенигородської місцевої прокуратури та скасовано ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду про залишення без розгляду позовної заяви прокуратури про визнання протиправною бездіяльності однієї з сільських рад Звенигородського району, яка не забезпечила законне використання об’єктів природно-заповідного фонду. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, Звенигородською місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про визнання протиправною бездіяльності сільради. Як зазначає прокуратура, рада не провела роботи з винесення та закріплення в натурі меж ентомологічного заказника місцевого значення «Стебнівський», урочища «Маслянки», закріплення їх в натурі (на місцевості), а також не забезпечила їх проведення.

Прокуратурою з’ясовано, що з моменту утворення вказаних вище об’єктів, їх межі в натурі не встановлені, що фактично унеможливлює збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу, а також позбавляє можливості належним чином виконувати охоронні зобов’язання та визначити розмір завданої шкоди внаслідок їх неправомірного використання.

Наразі за принципової позиції прокуратури, відповідний позов розглядатиметься в суді. Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x