Через два роки після пожежі у черкаському театрі знову вітатимуть глядачів

Через два роки після пожежі у черкаському театрі знову вітатимуть глядачів

Вже за кілька днів Черкаський драматичний театр імені Т. Г. Шевченка презентує містянам дві нові вистави – «Наталка-Полтавка» та «Продавець дощу». Ці постановки показуватимуть у малій декораційній залі приміщення театру, яка вміщує 120 осіб. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Черкаського театру Петро Ластівка, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Сучасний театр вимагає більшого: світла озвучення, костюмів, акторів, багато компонентів, особливо сцени, яких ми, на жаль, зараз не маємо. – говорить директор закладу Петро Ластівка. – Тому ми хочемо розпочати працювати у своїй домівці, у цьому декораційному залі, щоб бути вдома і заробляти хоч якусь копійку. Усю безпеку глядачів і акторів ми забезпечимо.

У театрі кажуть, що «Наталку-Полтавку» взяли до постановки не випадково. У професійних колах її називають «годувальницею» всіх українських театрів. До всього, п\’єса є перлиною як українського, так і європейського театрального мистецтва. Там не буде фальшивих героїв, п\’яного возного та інших негативних героїв.

– Ми робили її з погляду сучасності: трішки іронічною, трішки сентиментальною, – зауважує Петро Ластівка.

Відтак, нову «Наталку-Полтавку» спочатку презентують 11 травня у приміщенні філармонії, 13 травня – у деклараційній залі театру, 16 – у Будинку культури ім. Кулика.

А вже 21 травня черкасцям покажуть прем\’єру «Продавець дощу». Ця вистава нині у репетиційному процесі. У «Продавці дощу» розкрита селянська тема, яка буде актуальною і близькою до нинішніх реалій.

Театрали наголошують, що до обох вистав підійшли по-новому, з особливою дисципліною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x