Тальнівські депутати ухвалили низку програм

Тальнівські депутати ухвалили низку програм

Днями голова районної ради Валентина Любомська провела 15 сесію Тальнівської районної ради сьомого скликання. Валентина Любомська проінформувала про вибори Глибочківського сільського голови, що відбулися 30 квітня 2017 року. За результатами волевиявлення сільським головою обрано Мельника Василя Григоровича. Присутні привітали його з обранням і побажали плідної роботи на благо територіальної громади та України.

Затвердивши порядок денний, депутати перейшли до розгляду питань. Зокрема, було заслухано інформацію голови Тальнівської районної виборчої комісії Олени Слободяник, яка повідомила, що в зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутата районної ради Сесь Н.В., депутатом районної ради зареєстровано Назарук Олександру Михайлівну. «Нова Доба» про це дізналася в Тальнівській райраді.

Депутати заслухали та обговорили звіт голови райдержадміністрації Василя Клименка про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району, здійснення делегованих районною радою повноважень. В своєму звіті Василь Петрович докладно зупинився на кожному розділі, врахувавши зауваження та пропозиції, які були надані депутатами районної ради на спільному засіданні постійних комісій та президії районної ради. Сформовано пріоритетні напрямки подальшої роботи райдержадміністрації, надані дієві пропозиції з питань інвестування районних проектів.

У обговоренні звіту активну участь взяли депутати районної ради Олександр Пилипенко, Микола Слободяник, Ігор Новицький, голови постійних комісій районної ради – Володимир Танцюра, Олександр Дімітров, Анатолій Ковальов, Валентина Сарана, Микола Скіченко та генеральний директор ПАТ «Тальнівське АТП-17137» Віталій Накоп’юк, Вишнопільський сільський голова Тетяна Гудзенко, редактор газети «Новий дзвін» Олег Шатайло.

Також затверджено звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2017 року. Інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак, яка зазначила, що за І квартал 2017 рік до районного бюджету надійшло 92012,1 тис. грн. доходів, з них: до загального фонду – 89927,7 тис. грн., спеціального фонду – 2084,4 тис. грн.. У складі доходів районного бюджету:
– доходи загального фонду (без трансфертів) – 3098,5 тис. грн.;
– доходи спеціального фонду (без трансфертів) – 2084,4 тис. грн.;
– базова дотація з державного бюджету – 603,9 тис. грн.;
– додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 3001,2 тис. грн. тощо.

Видатки районного бюджету проведено у сумі 96610,988 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 94750,7 тис. грн., по спеціальному – 1851,213 тис. грн.

Депутати підтримали зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району на 2017 рік, доповнивши її розділом «Розвиток малого та середнього підприємництва».

Схвалено регіональну Програму інформатизації сфери охорони здоров’я Тальнівського району на 2017-2020 роки, яка передбачає розвиток інформатизації сфери охорони здоров’я району, організацію системи реєстрації та обміну медичною інформацією між закладами охорони здоров’я на основі інформаційних і телекомунікаційних технологій. Конкретними діями, які передбачає Програма, є збільшення та оновлення парку комп’ютерної техніки в медичних установах району, встановлення ліцензійного програмного забезпечення та впровадження медичних інформаційних систем на рівні окремих медичних закладів та служб.

Ухвалено Комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення матеріально – технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2017 – 2018 роки. Затверджено Програму організації рятування людей на водних об’єктах Тальнівського району на 2017 – 2020 роки.

Внесено зміни до рішень районної ради від 23.12.2016 № 11-3/VІІ «Про районний бюджет на 2017 рік» із змінами та рішення районної ради від 22.12.2015 № 2-8/VІІ «Про програму інформаційного простору у районі на 2016-2020 роки»; до рішення районної ради від 12.08.2013 № 22-14/VII «Про перелік об’єктів (суб’єктів) спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району» із змінами та рішення районної ради від 23.12.2016 № 11-16/УІІ «Про план заходів та кошторис витрат з реалізації у 2017 році програми організаційного та технічного забезпечення здійснення заходів щодо утримання та використання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і міста районі на 2016-2020 роки»; надано дозвіл Тальнівській центральній районній лікарні на списання з балансу основних засобів.

Депутатами розглянуто хід виконання Програми створення та функціонування Центру надання адміністративних послуг в Тальнівському районі на 2013-2018 роки.

Враховуючи рішення сільських рад та з метою створення безпечних умов дорожнього руху автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та забезпечення життєво важливих інтересів населення району, сесією прийнято рішення про перелік об’єктів на ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Ухвалено також рішення з питань реорганізації Веселокутської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Тальнівської районної ради та дошкільного навчального закладу «Ромашка» Веселокутської сільської ради; Заліського навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів»; про створення Тальнівського районного методичного кабінету; про затвердження положень .

У ході розгляду депутати підтримали проекти рішень про внесення змін до Статуту комунального підприємства – редакції районної газети «Тальнівщина»; про передачу майна сектором культури райдержадміністрації; про затвердження Статуту Тальнівського районного будинку культури у новій редакції, про затвердження актів приймання-передачі майна та внесення змін до рішення районної ради від 19.01.2017 № 12-2/УІІ; про надання в оренду частини приміщення адмінбудівлі; про втрату чинності деяких рішень районної ради щодо затвердження статутів; про зняття з контролю рішень районної ради, у яких закінчився термін дії.
Депутати прийняли рішення про внесення змін до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Тальнівської районної ради на 2017 рік, затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки трьох земельних ділянок.

У ході розгляду питань порядку денного схвалено звернення депутатів Тальнівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо заборони запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення на сучасному етапі та передачу права розпоряджатися землями в адмінмежах місцевих рад їх територіальним громадам та підтримано два звернення депутатів Кам’янської районної ради та Черкаської обласної ради з ряду інших питань.

Голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про відповіді, які надійшли на запити, подані депутатами районної ради.

Окрім того, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка проінформував присутніх про хід реалізації Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Тальнівському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x