У Черкасах обговорили співпрацю з ізраїльським містом-побратимом Петах-Тиквою

У Черкасах обговорили співпрацю з ізраїльським містом-побратимом Петах-Тиквою

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом зі своїм першим заступником Станіславом Овчаренком та секретарем ради Олександром Радуцьким провели перемовини з громадським діячем із Ізраїльського міста-побратима Петах-Тиква Алєксом Кляйнштейном. Під час зустрічі йшлося про відновлення тісних дружніх та партнерських стосунків між обома містами. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Нагадаємо, у квітні 2010 року між Черкасами та Петах-Тиквою була підписана угода про співробітництво в галузях культури, туризму, охорони здоров\’я та зовнішньоекономічних зв\’язків.

– Тоді наша сторона приїжджала для обміну досвідом до Черкас, натомість у нашому місті приймали з дружнім візитом черкаську делегацію на чолі з колишнім мером. Але з часом наші партнерські стосунки дещо призупинилися, тож зараз нам хотілося б відновити їх, – розповів Алєкс Кляйнштейн. До слова, сам він народився у Львові, тривалий час проживав у Одесі. Останні 28 років живе в Ізраїлі. У Петах-Тикві близько 10 років був депутатом місцевої ради. – Співпраця між нашими містами могла б бути корисною обом сторонам. Її можна розвивати в різних напрямках. Насамперед, це культурний обмін. Це завжди корисно для будь-якого міста будь-якої країни. Більше з тим, Ізраїль – це держава з передовими технологіями. Тож думаю, ми б могли співпрацювати з Вами й у напрямку розвитку промисловості.

За його словами, місто-побратим Петах-Тиква – четверте за величиною в Ізраїлі, нині в ньому проживає близько 320 тисяч населення. Серед них чимало й українців.

Зі свого боку, черкаське керівництво висловило готовність до відродження та подальшої співпраці з ізраїльським містом, аби вона була «не на папері», а результативною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x