Міські та районні медзаклади Золотоноші отримали гуманітарну допомогу з Німеччини

Міські та районні медзаклади Золотоноші отримали гуманітарну допомогу з Німеччини

Міська рада Золотоноші ухвалила рішення про передачу інвентаря та медичного обладнання на баланси Золотоніського міського центру первинної медико-санітарної допомоги та Золотоніської ЦРЛ. Гуманітарний вантаж від німецької клініки Нільс-Стенсен, що базується в містечках Мелле та Брамше (Південна Саксонія), був надісланий в березні координаторами організації «Друзі України Ерцгебірге» Сільвіо Улігом, Йєнсом Унгером та Миколою Черіньком. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Золотоноша».

До переліку увійшли меблі, технічне обладнання та корисні лікарські засоби. Організувала та оплатила проїзд і розмитнення вантажу українська сторона.

Німецькі волонтери вже два роки співпрацюють із Золотоношею, допомагаючи наводити дружні мости між українським містом та саксонським Штольбергом. Місцевій медицині допомагають не вперше, долучивши відтепер сюди ще й Християнську клініку Мелле.

Подарунок від дружнього регіону золотоніські депутати передали медичним установам під час попередньої сесії. Міський центр сімейної медицини отримав 8 стільців, 10 ліжок для хворих, 14 тумб, два столики, 16 стійок для крапельниць, стіл, кушетку, 10 тросів для самостійного підняття хворого, 5 матраців, три грілки, два джерела холодного світла іноземний апарат УЗД та ваги.

Центральна лікарня перелік має дещо ширший: стіл для операційної, 6 ліжок для хворих, 4 тумбочки, шафа та три лампи для операційної, візок для перев’язувального матеріалу, два ліжка для немовлят, 8 тросів, 6 матраців, два насоси для молока, коагулятор, набори інструментів, 32 насоси для крапельниць, два апарати штучного дихання, три апарати для перегляду знімків рентгену, монітор та відеомонітор, змішувач крові, 20 дозаторів для дезінфікуючої рідини, 12 шин для ніг, пристрій для перевертання пацієнтів, ендоскоп, кушетка з електричним приводом та три контейнера для рулонів.

Нагадаємо, делегація з міста Штольберг планує візит-відповідь до України. Відповідне запрошення від міської ради було озвучене декілька місяців тому, адже Золотоноша прагне подальшого зміцнення партнерських відносин. Подібні українсько-німецькі відносини були встановлені торік зусиллями місцевих влад та громадської організації «Українські партнерства Ерцгебірге».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x