Черкаські землевласники та землекористувачі сплатили майже 58 мільйонів гривень податку

Черкаські землевласники та землекористувачі сплатили майже 58 мільйонів гривень податку

Протягом січня-квітня 2017 року землевласники та землекористувачі, які облікуються в Державній податковій інспекції у м. Черкасах, сплатили в місцевий бюджет 57,8 млн. гривень плати за землю, що на 8,6 млн. грн. або на 17 відсотків більше проти аналогічного показника минулого року, у тому числі юридичними особами сплачено 51,2 млн грн, або майже на 8 млн грн більше проти минулого року. Про це поінформував в.о. начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Дмитро Таран.
Додатково повідомляємо, що 21 березня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 23.01.2017 № 9 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» (опубліковано в бюлетені «Офіційний вісник України» від 21 березня 2017 року № 23), який вніс зміни до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності). Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкаси.

Зокрема, наказом передбачено відображення в декларації:
– не лише місяця і року, а також і дати державної реєстрації прав на земельну ділянку, а також дати документу, що засвідчує/підтверджує право оренди землі;
– площі земельної ділянки не лише в га, а також і в кв. м.;
– нормативної грошової оцінки одиниці площі земельної ділянки.

Крім того, при уточненні податкових зобов’язань більше не потрібно буде розмежовувати суми збільшення/зменшення податкових зобов’язань на ті, за якими ще не настав строк сплати, і на ті, за якими строк сплати вже минув.
Одночасно звертаємо увагу, що згідно з пунктом 46.6 статті 46 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (зі змінами та доповненнями) до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), які діяли до такого визначення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x