На Черкащині прогнозують грози

На Черкащині прогнозують грози

Травень 2017 р. запам’ятається черкасцям різким зниженням температури повітря 9 травня та нічними заморозками 11 травня. Так, за даними метеостанції області, їх інтенсивність становила у повітрі 0−4º, на ґрунті 1−6º, на 2 см від поверхні ґрунту 2−7º. Тривали заморозки до 7 годин. Найбільш інтенсивними вони були у північно-східній частині області.
Заморозки такої інтенсивності, тривалості та площі розповсюдження у другій декаді травня на Черкащині спостерігалися вперше і були найбільш жорсткими за весь період метеоспостережень (більше 100 років), про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Заморозки такої інтенсивності можуть повністю знищити врожай всіх плодових, ягідників, теплолюбних, ранньої городини та озимого ріпаку, у якого триває цвітіння. Критична температура для фаз у яких знаходяться ці культури становить 1−3º морозу. На більшості площ температури були значно нижчі. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, 12−14 травня погоду Черкащини формуватиме невеликий за розмірами циклон з малоактивними атмосферними фронтами. У зв’язку з цим у нашому краї прогнозуються грозові дощі, найбільш інтенсивні 13−14 травня. Температурний фон підвищиться: вночі 4..9°, вдень 13..18°. До кінця поточного тижня істотних змін температурного режиму не очікується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x