Як проводити менше часу на кухні

Як проводити менше часу на кухні

Весна – один із тих періодів у році, коли в кожної господині з’являється величезна кількість найрізноманітніших турбот і завдань. Робота, домашнє господарство, город, піклування про дітей віднімають величезну кількість часу. Крім того, саме навесні хочеться приділити бодай трішки уваги і собі, потурбуватися про те, щоб бути красивою і бажаною. Серед безлічі справ готування їжі займає аж ніяк не перше місце, та звільнитися від нього, на жаль, не можливо. А от зменшити кількість часу, який витрачається на сам процес готування, цілком можливо, якщо знати кілька простих секретів.

Правильно організуйте робочий простір
Це одна з найбільш важливих порад, якщо ви хочете менше часу проводити на кухні. Якщо у шафках і холодильнику буде цілковитий порядок, ви завжди зможете легко і швидко знайти необхідні інструменти та інгредієнти для приготування страв. Не складайте на високі або далекі полиці, а також в незручні ящики предмети і продукти, якими користуєтеся щодня – нехай завжди все буде напохваті. Слідкуйте за тим, щоб ножі були гострі, а кухонна техніка працювала справно.

Особливі страви – для особливих днів
У робочі дні тижня вибирайте для готування страви, які у вас завжди виходять швидко і якісно, а також займають менше сил і часу. Крім того, що новий невипробуваний рецепт може зайняти більше часу, він може бути не таким смачним, як здавалося, коли ви його записували. У підсумку, існує велика ймовірність того, що ви проведете більше часу на кухні. Також не забувайте, що, постійно виготовляючи нові делікатеси, ви дасте зрозуміти своїм рідним, що для вас така робота нічого не варта. І в один «прекрасний» день, коли ви приготуєте якусь звичайну страву, замість подяки почуєте обурення.

Користуйтеся напівфабрикатами
Якщо серед людей, які харчуються у вашому домі, немає хронічних хворих зі специфічними гастроентерологічними захворюваннями, не обов’язково готувати тричі на день. Існує багато страв, які можна вживати цілий день, або навіть кілька. І від цього вони стають лише смачніші. Не забувайте про те, що багато страв можна приготувати не до кінця. У вільний час можна наготовити і заморозити напівфабрикати (голубці, млинці, пельмені і т.д.).

Прибирайте за собою відразу
Кашу, яка «вибігла» на плиту, крихти, що розсипалися на долівку, шкарлупку з яйця чи шкірку з картоплі краще прибирати відразу, як тільки вони з’являються. Відкладаючи такі речі на потім, ви збільшуєте кількість часу, який доведеться провести на кухні. Це ж стосується і миття посуду під час готування. Якщо у вас немає посудомийної машини, у вільні хвилинки перемивайте за собою брудний посуд, щоб не залишати це «задоволення» на вечір. Якщо ви готували щось, від чого каструлю або сковороду складно буде відмити, відразу замочіть її теплою водою, а після вечері ви зможете вимити її набагато швидше.

Не соромтеся приймати допомогу
Якщо в домі є люди, які мають бажання і можливість допомогти, не поспішайте відправляти їх із кухні. Звісно, приємно почувати себе гордовитою красунею, яка здатна сама справитися зі своїми проблемами, але вдвох працюється значно швидше. Зрозуміло, що дозволяти втручатися в найважливіші аспекти процесу приготування неспеціалістам не варто, але навіть найменш пристосовані до кулінарної праці особи зможуть вимити брудну тарілку, нарізати овочі, протерти стіл чи підмести. Ці, здавалося б, дрібні клопоти, насправді займають чимало часу. Делегувавши ж частину цих завдань помічникам, ви заощадите чимало часу і втомитеся набагато менше. Та й, погодьтеся, удвох працювати значно веселіше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x