На Черкащині викрили поліцейського-хабарника

На Черкащині викрили поліцейського-хабарника

У п’ятницю, 12 травня, слідчим відділом прокуратури Черкаської області спільно з працівниками Управління внутрішньої безпеки в Черкаській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито під час вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 1 500 грн. працівника Лисянського відділення поліції Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Гроші поліцейський отримав за непритягнення до адміністративної відповідальності одного з жителів області, який порушив Правила дорожнього руху.

Працівника поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України. За вказаним фактом прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні тривають необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Одночасно прокуратура Черкаської області вкотре звертається до громадськості з проханням бути небайдужими, проявляти свою громадянську свідомість та повідомляти у будь-якій формі, в тому числі по телефону «гарячої лінії», про факти прояву корупції в різних відомствах та системі державного управління в цілому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x