Студенти-айтішники випробували себе в 24-годинному хакатоні

Студенти-айтішники випробували себе в 24-годинному хакатоні

Справжній інтелектуальний 24-годинний марафон пройшли близько півсотні студентів черкаських вишів, що навчаються на спеціальностях, пов’язаних із ІТ. Минулими вихідними вони взяли участь у креативному хакатоні, метою якого було створення за добу готового продукту, що здатен вирішити ту чи ту побутову проблему.

Студенти-айтішники випробували себе в 24-годинному хакатоні

За підсумками хакатону на світ з’явилися 18 проектів: програма для видалення надокучливих додатків з комп’ютера, сервіс, що допомагає розібратися з особливостями прання власного одягу, бот, що може надати студентам розклад занять тощо.
Ініціатором заходу вже другий рік поспіль виступила компанія eKreative. Саме в їхньому офісі в режимі нон-стоп і креативили студенти. Результати роботи оцінювали за кількома критеріями: оригінальність, дизайн, складність виконання, завершеність проекту.

Студенти-айтішники випробували себе в 24-годинному хакатоні

Третє місце здобув проект під назвою Practice – сервіс, що допомагає студентам і роботодавцям знаходити одне одного під час проходження виробничої практики. На сайті студент може написати своє резюме, зокрема й у відеоформаті, а роботодавець – лишати відгук про те, на скільки сумлінно той проходив практику.

Студенти-айтішники випробували себе в 24-годинному хакатоні

Друге місце лишилось за проектом SoundSurf. Команда студентів розробила сайт, а також додаток, що створює гру під музичну мелодію. Тож завдяки такому «аппу» меломани можуть не лише насолоджуватися улюбленими треками, а й розважатись у ритм музиці.
І нарешті перше місце здобули двоє друзів, автори додатку, що дозволяє покращити паркувальний сервіс за допомогою безконтактних технологій. Свій розробок вони жартівливо назвали “Цербер”. Система є ефективною за рахунок того, що вона повністю позбавлена втручання людей та не має аналогів на ринку.
– У батька є гаражний кооператив, там є досить багато людей, які не платять. Він якось запропонував ідею створити подібний додаток, мені ідея сподобалася. Деякі компоненти вдома були, зокрема, зчитувач для таких карт. Тому й вирішив: можна спробувати. На 90% проект уже готовий іти у продакшн, – каже другокурсник Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Влад Огородніков.
Усі учасники безкоштовного хакатону отримали напам’ять подарунки. Кращі ж матимуть шанс пройти літнє стажування в компанії eKreative, а згодом – стати членом команди ІТшників.

Студенти-айтішники випробували себе в 24-годинному хакатоні

– Протягом хакатону студент може показати свою готовність швидко працювати, пройти шлях від ідеї до реалізації. Для нас такий івент корисний тим, що можемо знайти талановите поповнення у команду, для молоді – це місток до своєї першої роботи. Приємно вразила велика кількість дівчат, це свідчить про їхню зацікавленість ІТ-сферою, – не приховує емоцій директор компанії eKreative Віктор Євпак. – Цьогоріч учасники неабияк здивували мене своїми проектами. Звісно, за 24 години неможливо створити “цукерку”, але видно, що є багато хороших ідей і є старання зробити максимально цікаву реалізацію. Наприклад, пропускну технологію, яку запропонували студенти, можна використати і для входу в офіси, й для електронних квитків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x