Відділ внутрішньої безпеки фіскальної служби провів 447 антикорупційних профілактичних заходів

Відділ внутрішньої безпеки фіскальної служби провів 447 антикорупційних профілактичних заходів

Як поінформував начальник відділу внутрішньої безпеки головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Капура, у січні – квітні ц.р. відділом проведено 447 профілактичних заходів з упередження вчинення посадовими особами ДФС області та митниці корупційних правопорушень. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Відбулось 55 службових розслідувань і перевірок, за результатами яких керівництву державних податкових інспекцій області внесено 8 подань для вжиття заходів реагування відносно підлеглих працівників. 8 працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 7 працівникам фіскальної служби області винесені офіційні застереження про недопущення вчинення протиправних дій.

До органів прокуратури у січні – квітні направлено 10 матеріалів для надання правових висновків діям податкових та митних працівників. За результатами розгляду матеріалів перевірок відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Черкаській області відкрито 1 кримінальне провадження відносно співробітників ДФС у Черкаській області щодо вчинення ними кримінальних проступків, триває досудове слідство.

Відносно 2 працівників ДФС складено протоколи про вчинення корупційних правопорушень, які направлено до суду для прийняття відповідних рішень та 1 працівника притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу. Робота з упередження і виявлення кримінальних та адміністративних корупційних правопорушень в органах ДФС області та митниці триває

Також Володимир Капура застеріг платників від виконання незаконних вимог «телефонних шахраїв», які останнім часом звертаються до посадових осіб підприємств і підприємців і вимагають гроші від імені керівників державних податкових інспекцій і відділень та керівництва головного управління ДФС в області за «виключення з графіку перевірок». Вимагателі поводяться вкрай зухвало і за повідомленнями бухгалтерів і підприємців, доволі переконливі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x