У Черкасах захворюваність на інсульти зросла на 20 %

У Черкасах захворюваність на інсульти зросла на 20 %

11 та 12 травня 2017 р. в м. Черкаси за підтримки Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради пройшла акція, присвячена Всеукраїнському дню боротьби з артеріальною гіпертонією з метою раннього виявлення гіпертонії та запобіганню її ускладнень. Усі охочі мали змогу пройти обстеження з виявлення факторів серцево-судинного ризику в центрах первинної медико-санітарної допомоги та міських лікувальних закладах. Крім того, були організовані тимчасові пункти вимірювання артеріального тиску в громадських місцях – аптеках, торговельних центрах, відділеннях зв’язку, гуртожитках училищ та інших.

Цього року під час акції було обстежено 3 200 громадян, із них вперше виявлена АГ у 213 осіб. Пацієнти з підвищеним тиском направлені на консультацію до відповідних фахівців та додаткові обстеження, отримали інформаційні матеріали щодо способів профілактики серцево-судинних захворювань, які мотивують позбутися шкідливих звичок та зробити вибір на користь здорового способу життя, збільшити рівень фізичної активності тощо. Підвищений рівень артеріального тиску як показник фактору ризику може свідчити про початок розвитку серцево-судинного захворювання. Підвищений артеріальний тиск або артеріальна гіпертонія – грізний фактор розвитку інфаркту міокарда та ішемічного інсульту. У людей із високим тиском у 3−4 рази частіше розвивається ішемічна хвороба серця і в 7 разів – порушення мозкового кровообігу (інсульти). Про це повідомляє міськмедстатистика в м. Черкаси.

В Україні близько 13 млн осіб хворих на гіпертонічну хворобу. У м. Черкаси хворих на цю хворобу 77 424 осіб, але насправді таких людей набагато більше. Питома вага серцево-судинних захворювань у жителів міста серед усіх випадків захворюваності населення щороку зростає. У м. Черкаси захворюваність на гострий інфаркт міокарда в 2016 році в порівнянні з 2014 р зросла на 11,8 %, інсульти на 20,0 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x