На Черкащині з’явиться перший в Україні мобільний стерилізаційно-карантинний пункт

На Черкащині з’явиться перший в Україні мобільний стерилізаційно-карантинний пункт

Унікальний автобус, обладнаний як сучасний ветеринарний кабінет, допоможе області оперативно та системно вирішувати проблему безпритульних тварин. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Кошти на обладнання мобільного стерилізаційно-карантинного пункту виділені Фондом підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні, – зазначила президент Черкаського обласного благодійного фонду «Еко-Центр» Олена Литвинова. – Це друга ініціатива нашого фонду, що реалізується за підтримки Посольства Канади – першим було відкриття у трьох районах області стерилізаційно-карантинних пунктів.

Створення таких пунктів у кожному районі передбачено обласною Програмою регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки. Саме система таких пунктів, де безпритульних тварин вакцинуватимуть проти сказу (для забезпечення безпеки населення області) та стерилізуватимуть (що унеможливить подальше їх розмноження), гарантує цілковите вирішення для області цієї проблеми.

Поява мобільного стерилізаційно-карантинного пункту допоможе, на етапі підготовки до відкриття стаціонарних пунктів по області, вже сьогодні оперативно вирішувати в будь-якому її куточку проблему безпритульних тварин.

Автобус, який завершують переобладнувати під мобільну операційну, було виділено Тальнівською РДА та райрадою. Наразі його вже передано на баланс міста Тальне. Тож уже за місяць будь-який населений пункт області зможе звернутись до Тальнівської влади стосовно вирішення питання регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами – шляхом вакцинації та стерилізації, як і регламентує обласна Програма.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x