Черкаського чиновника засудили до 4 років позбавлення волі за корупцію

Черкаського чиновника засудили до 4 років позбавлення волі за корупцію

Прокуратура Черкаської області відстояла державницьку позицію щодо невідворотності покарання заступника директора Черкаської регіональної філії Центру державного земельного кадастру – начальника управління Державного земельного кадастру. Чиновника звинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, вказаний службовець обвинувачувався в підбурюванні представника сільськогосподарського товариства до надання неправомірної вигоди керівнику Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області в сумі 54 000 доларів США за внесення змін до договору оренди земельних ділянок в частині продовження строку дії договору до 10 років, а також прийняв обіцянку від підбурюваної особи одержати неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів США для себе за виготовлення витягів з Державного земельного кадастру на вищевказані орендовані земельні ділянки.

Соснівський районний суд м. Черкаси вироком від 19.12.2016 виправдав обвинуваченого за ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України, а його дії, передбачені ч. 3 ст. 368-4 КК України, перекваліфікував за ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначив покарання – штраф у сумі 12750 грн.

Однак завдяки виваженому та принциповому підходу процесуального прокурора до участі в апеляційному розгляді вказаного провадження, своєчасному внесенню обґрунтованої апеляційної скарги, на сьогодні завершено судовий розгляд провадження та ухвалено законне судове рішення.

Так, 16 травня апеляційним судом Черкаської області скасовано вирок Соснівського районного суду м. Черкаси від 19.12.2016 та ухвалено новий, яким вищевказану службову особу засуджено за сукупністю злочинів за ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368-4, ст. 70 КК України до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На цей час вирок суду вступив в законну силу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x