Черкаські школярі взяли участь у конкурсі творів «Відомі та невідомі земляки»

Черкаські школярі взяли участь у конкурсі творів «Відомі та невідомі земляки»

Розповісти про невідомих та дізнатися більше про відомих. У цьому черкаському юнацтву вирішили допомогти черкаські активісти. Так, за ініціативи ГО «Міська варта» у Черкасах започатковано міський конкурс творів для школярів, який цього року проходить уперше. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Даємо дітям можливість дослідити більше про своїх рідних, сусідів, можливо, односельчан, про яких раніше не було нагоди дізнатися. Так, наприклад, мама може запропонувати дитині: «А ти напиши про нашого дідуся, знаєш, що він колись зробив?» – пояснює ідею конкурсу Іван Мороз, член ГО «Міська варта», представник Міжнародної поліцейської асоціації.

Ініціатори, зокрема, заручилися підтримкою Черкаського національного університету, міського департаменту освіти і гуманітарної політики, спонсорів. Уже минули шкільні етапи конкурсу, в результаті яких школи міста представили 62 найкращі твори учнів-переможців шкільних етапів. Конкурсна комісія їх перевірила і 21 найкращу роботу передала на розгляд журі.

Члени журі – люди різного роду діяльності. Але всі вони люблять Черкащину і цікавляться її історією. Це і професійні історики, громадські діячі, журналісти, письменники.

Як наголошує Надія Поденщикова, одна із організаторів конкурсу, виховання патріотизму – головна мета заходу. На її думку, пропустивши через своє серце і мозок цікаву інформацію, дитина зміцнить у собі любов до рідного краю.

– Цікаво, що багато школярів цікавляться саме сучасними героями. Небагато робіт присвячені історичним подіям. Назва конкурсу – «Відомі та невідомі земляки», так от, слід зауважити, що пишуть більше про невідомих. Часто це учасники АТО – родичі, сусіди. У таких творах значною мірою висвітлюють родинну тематику. Це прекрасно, коли шукають достойних серед загалу і роблять їх відомими, – розповідає Надія Андріївна.
Поки журі оцінює роботи найкращих, організатори конкурсу готуються до оголошення переможців конкурсу. Попередньо, урочисте нагородження відбудеться у Палаці Молоді. Найкращі твори будуть опубліковані у медіа.

Олеся Безпалова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x