Лисянські лісівники облаштували лісові джерела

Лисянські лісівники облаштували лісові джерела

Нещодавно працівники Стеблівського лісництва в рамках акції «Розчистимо лісові джерела» відновили старе джерело, що знаходиться на території держлісфонду (квартал 4, виділ 16) та прибрали сміття довкола нього. Поблизу струмка лісівники облаштували криничку, де кожен охочий може напитися цілющої джерельної води. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Підтримали акцію й лісівники Шевченківського лісництва – розчистили криницю, що розташована поблизу села Моринці (квартал 46, виділ 16), прибрали територію довкола та встановили столик для зручності жителів навколишніх сіл, які часто приходять сюди, аби посмакувати смачною водою з лісової кринички. Місцеві жителі стверджують, що в дитинстві малий Тарас Шевченко бігав до цієї кринички по воду, інколи мрійливо засиджувався біля неї. У своїх творах він часто описував рідне село та його околиці. Хто зна, можливо, серед дитячих спогадів, викладених у всесвітньовідомих творах, є й саме ця криничка.

«Щороку лисянські лісівники проводять чималу роботу із відновлення та впорядкування природних об’єктів, що знаходяться на території держлісфонду. Особливу увагу приділяємо лісовим джерелам, які збереглися з давніх часів. Нині наш безпосередній обов’язок взяти кожний такий об’єкт під особисту охорону, тримати в належному стані прилеглу територію, встановити усі необхідні зручності. Головне, щоб ці гідрологічні пам’ятки не зникли і ми докладаюмо до цього усих зусиль», – зазначив головний лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x