На майже 38 % в області зменшилась кількість працівників, які отримували меншу зарплату ніж мінімальну

На майже 38 % в області зменшилась кількість працівників, які отримували меншу зарплату ніж мінімальну

Про нинішні результати роботи йшлося в ході чергового засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– В області кількість працюючих – отримувачів заробітної плати, нижчої законодавчо встановленого мінімального розміру, – знизилась на майже 38 %, порівняно з січнем 2017-го, – зауважив на засіданні перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Ще в березні цього року їхня чисельність становила більше 9 тисяч осіб.
Між тим, за інформацією Головного управління Пенсійного фонду на Черкащині впродовж І кварталу цього року Управлінням Держпраці в області виявлено 4 порушення щодо додержання законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати на підприємствах області. Наразі їх усунуто.

Під час засідання присутні заслухали також очільників міжвідомчих робочих груп Канева, Канівського та Драбівського районів. Зокрема, про стан запровадження розмірів мінімальної заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x