Суданський підприємець Мохамед Абашар: «Українська держава повинна допомагати молодим спеціалістам і знизити комунальні платежі»

Суданський підприємець Мохамед Абашар: «Українська держава повинна допомагати молодим спеціалістам і знизити комунальні платежі»

Мохамеда Абашара із Судану багато що пов’язує з Україною. У Харківському політехнічному інституті він вивчив за півроку російську мову і здобув вищу освіту в галузі нафти і газу. Його двоюрідний брат закінчив Харківський медичний інститут. Дружина у Мохамеда – українка Тетяна з Дніпра. Можливо, саме тому, що добре знає Україну, завітав сюди у власних бізнесових справах. На батьківщині він заснував власну фірму «Абашар Мохамед», одним з напрямків діяльності якої є постачання в Україну фруктів.

Справи привели суданця і на одне з підприємств мальовничого Корсуня-Шевченківського. Його вразили бузкові схили міста, Рось у гранітних кручах. Ось що розповів Мохамед про свої українські враження:
− Люди в Україні щедрі, добрі, дівчата красиві, природа надзвичайно мальовнича будь-якої пори року.
− А чи ризикнули б Ви саме тут відкрити власний бізнес?
− Поки що утримався б. Не відчуваю впевненості у завтрашньому дні: дуже часто змінюються закони, які регулюють бізнес.
− Як Ви, як іноземець, оцінюєте перспективи економічного розвитку України?
− Шанси є у кожної держави, що розвивається. Але вам слід добре думати, перш ніж іти в Європу. Якраз про це мріє зараз багато українців. Думаю, багато людей з України виїде працювати туди, де краще платять, і виїдуть перш за все розумні голови. Хто тоді підніматиме економіку?
− Що б Ви порадили нашій владі, щоб життя людей в Україні стало кращим?
− Я знаю, як у інших державах, і в Судані зокрема, держава турбується про кадри спеціалістів всіх галузей економіки і соціальної сфери. Ваша держава також повинна допомагати молодим спеціалістам одержувати практику і використати дипломи – на освіту витрачаються великі кошти. А ще необхідно знизити комунальні тарифи. Я чув від багатьох людей, що вони непідйомні для багатьох сімей. Люди повинні жити у своїй країні комфортно, щоб не хотілося шукати щастя в чужих краях. Я вірю, що сильні і працьовиті українці збудують прекрасну державу.

Розмовляла Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x