Через заморозки найбільше постраждали рослини на лівому березі

Через заморозки найбільше постраждали рослини на лівому березі

Заморозок в ніч з 10 на 11 травня спричинив серйозні негативні наслідки найбільше на лівому березі та центрі Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту УНН-Центр.

«Заморозку такого спектру температур та такого радіусу дії у нас ще не було. Безумовно, він спричинив багато негативу. Температура 4-6 градусів морозу трималася від двох до семи годин. Постраждали посіви кукурудзи, ранньої сої, гороху. Частину з них доведеться пересівати. Але найбільше дісталося плодовим деревам — яблуням, вишням, горіхам», — сказав Ігор Колодка, начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

За даними управління, від заморозку постраждало близько 6 тис. гектарів кукурудзи, 40 га ячменю, 150 га гороху, кілька тисяч гектарів соняшника.

Ігор Колодка говорить, що відсоток площ з померзлими культурами незначний і на кінцевий вал врожаю матиме незначний вплив. Аграрії сподіваються, що частина посівів зможе самовідновитися. Тому у господарствах не поспішають з підрахунком збитків і з пересівом зернових. Але, якщо він все-таки, знадобиться, то дефіциту насіння немає.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x