45 каналізаційних люків зникли цього року в Каневі

45 каналізаційних люків зникли цього року в Каневі

На засіданні сесії, яке відбулось у четвер, 18 травня ц.р., депутат Іван Максим’юк порушив проблему масового зняття кришок із каналізаційних люків. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

– Відкриті колодязі, які дедалі частіше зустрічаються на вулицях Канева, є украй небезпечними для його жителів, зокрема, дітей, – наголосив депутат.

Канівський міський голова погодився, що така проблема дійсно є.

– Ми зверталися з цим до правоохоронних органів. І вони навіть спіймали злодія. Але наразі він проходить військову службу в зоні АТО, – повідомив І.Ренькас.

Утім, статистика невтішна: так, у цьому році на вулицях міста було знято 45 кришок від каналізаційних люків.

– Вартість одного – близько 1000 гривень, – наголошує І. Ренькас. – Тобто лише цього року ми втратили близько 45 тисяч гривень. Наразі КП «Управління ВКГ» вже придбало кришок від каналізаційних колодязів на суму 16 тис. грн.

Депутати запропонували обирати пластикові кришки. Однак, за словами І.Ренькаса, ті з них, що закриватимуть колодязі на проїжджій частині і мають витримувати вагу транспорту, ще дорожчі.

Також депутати нарікали на те, що ділянки на дорозі, де було викрадено каналізаційний люк, прикривають звичайними тротуарними плитами (топами). Мовляв, це небезпечно для транспорту.

– Це вимушені термінові заходи. Коли зранку з’ясовується, що лише за одну ніч було викрадено до 5-ти каналізаційних люків, іншого виходу немає, – пояснив міський голова.

За словами міського голови, поліція провела перевірку місцевих пунктів прийому брухту, однак всі запевняють, мовляв, кришки від люків не приймають. Наразі з цього питання планується зустріч за участі прокурора та правоохоронних органів, про результати якої буде повідомлено на наступній черговій сесії, яка відбудеться 25 травня ц.р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x