Оздоровлення у 2017 році осіб з інвалідністю

Начальник управління соціальних гарантій та персоніфікованого обліку департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна інформує, що 01.03.2017 Кабінетом Міністрів України змінений порядок організації санаторно-курортного оздоровлення осіб з інвалідністю.

Забезпечення осіб з інвалідністю (далі – особи) санаторно-курортним лікуванням здійснюється відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187 (зі змінами) (далі – Порядок).

Особи направляються на лікування до санаторно-курортних закладів відповідно до Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості. Для одержання путівки подається заява та медична довідка закладу охорони здоров’я за формою N 070/о.

Після закінчення строку дії зазначеної медичної довідки, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

Забезпечення осіб путівками здійснюється за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті, шляхом безготівкового перерахування Департаментом соціальної політики Черкаської міської ради (далі – департамент) коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги відповідно до укладених договорів щодо забезпечення путівкою та актів наданих послуг у розмірі встановленої граничної вартості путівки (ліжко-дня) (якщо вартість путівки нижча за граничну, – у розмірі, не більшому від фактичної вартості путівки).

Гранична вартість путівки (ліжко-дня) визначається щороку Мінсоцполітики за пропозицією Фонду соціального захисту інвалідів та за погодженням з Мінфіном.

Перелік базових санаторно-курортних послуг, що надаються особам за іншими нозологіями відповідно до медичних рекомендацій і вартість яких входить до вартості путівки, затверджується Мінсоцполітики.

За бажанням осіб їм можуть надаватися додаткові послуги за умови оплати санаторно-курортному закладу вартості наданих послуг за рахунок власних коштів особи чи інших джерел, не заборонених законодавством.

Для одержання санаторно-курортного лікування особи повинні перебувати на обліку в департаменті соціальної політики Черкаської міської ради за зареєстрованим місцем проживання чи фактичним місцем проживання (для переселених з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції).

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає до департаменту за адресою: бульв. Шевченка, буд. 307, тел. 320096 (бульв. Шевченка, буд. 117, тел. 378083) заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру та довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності. Працюючі особи забезпечуються путівками на підставі довідки з місця роботи про те, що їм не видавалася безоплатна путівка протягом попереднього року.

УВАГА! Особам з інвалідністю, які перебувають на обліку для забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування більше ніж 3 роки, необхідно терміново подати до департаменту нову довідку закладу охорони здоров’я за формою N 070/о.

У разі неподання довідки, такі особи будуть зняті з обліку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x