Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» виповнилося 25 років

Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» виповнилося 25 років

Сьомого березня виповнилося 25 років з дня створення Національного історико-культурного заповідника «Чигирин». За цей час з невеличкої кімнати в районному Будинку культури заповідник перетворився в заклад, який презентує Чигиринщину, як один з провідних туристичних центрів України. Молодший науковий співробітник Олена Трощинська розповіла про роботу закладу упродовж цих років.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Чигиринської РДА.

«За цей час створено музей Б.Хмельницького та музей археології, відтворено бастіон Дорошенка на Замковій горі, побудована церква Святих апостолів Петра і Павла в Чигирині. Розпочато масштабний проект – відтворення історико-архітектурного комплексу «Резиденція Б.Хмельницького». У селі Суботові здійснені ремонтно-реставраційні роботи Іллінської церкви, зведений павільйон над залишками кам’яниці Хмельницьких. Розпочато створення туристично-етнографічного комплексу «Козацький хутір» в селі Стецівці.

За цей період екскурсійні об’єкти заповідника відвідало 988 038 осіб (тож цього року ми чекаємо мільйонного відвідувача). Ми провели для наших відвідувачів 35 709 екскурсій.

Для наших гостей ми пропонуємо 10 тематичних та оглядових екскурсій. В музеях заповідника та за його межами організовано проведення 421 виставки. Ми є постійними учасниками всеукраїнських та міжнародних виставок з популяризації історико-культурної спадщини. Співробітники заповідника провели 1 764 заняття та прочитали 705 лекцій. Фондова колекція заповідника налічує сьогодні 36 749 експонатів.

У 2012 р. Національний історико-культурний заповідник «Чигирин» став лауреатом Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) 100 кращих товарів України у номінації «Екскурсійні послуги».

Серед досягнень – перемоги у ІІ Всеукраїнському музейному фестивалі (2008 р.), в обласному конкурсі на кращу екскурсію та екскурсовода (2010 та 2011 рр.), гранти Міжнародного фонду «Відродження», МБФ «Україна 3000» та Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», – розповідає Ольга Трощинська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x