У Катеринопільському музеї панує особлива аура

У Катеринопільському музеї панує особлива аура

До Міжнародного дня музеїв у Катеринопільському районному краєзнавчому музеї відбувся цікавий захід «Музика, мистецтво у музеї», до проведення якого його ініціатори Галина Снігур та Ірина Слищенко залучили не тільки учнів Катеринопільської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів №2 та їхніх вчителів, але й багатьох жителів районного центру.

Зокрема, всі із задоволенням прослухали «Весняний вальс» Фредеріка Шопена, а потім з допомогою лише двох фарб — червоної та білої — намагалися передати своє враження та бачення весняних квітів на папері. А трохи згодом малювали вербові котики. І у кожному малюнку відкривався характер його автора, його світобачення.

Всі разом також заспівали пісню «Дівчина-весна», що об’єднала учасників заходу в єдиний творчий колектив.
Учасники цього цікавого дійства також згадали всі народні весняні свята, що відзначаються споконвіку, а також народні традиції та звичаї, пов’язані з весною.

До речі, подібні заходи в музеї вже давно стали традиційними. Музейна педагогіка, робота з учнівською молоддю тут проводиться не перший рік. І варто відзначити, що подібний підхід музейних працівників до своєї справи дає позитивний результат. Школярі більше стали цікавитися історією рідного краю, історією України, а це один із наріжних каменів у формуванні характерів справжніх патріотів України.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x