У Шполі День вишиванки відзначили парадом

У Шполі День вишиванки відзначили парадом

Із нагоди Дня вишиванки, що відзначається в Україні у третій четвер травня у Шполі відбувся парад вишиванок. Містяни пройшлися головною вулицею міста Соборною від пам’ятника Тарасу Шевченку до площі Героїв Майдану. Шполяни пронесли національний прапор, довжина якого сягає понад двадцять метрів та заспівали Державний Гімн України. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

Понад півтисячі шполян та гостей міста взяли участь у святковій ході. Зокрема учні та вчителі всіх міських шкіл, члени громадських організацій, політичних партій, підприємств та установ міста тощо. Долучився до параду вишиванок і козацький рій Лебединського НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 на чолі із директором школи Лідією Осаулою.

Колону очолили молоді дівчата в національному вбранні. Вони пронесли в своїх руках справжній витвір мистецтва – рушник національної єдності «Оберіг Шполянщини». Понад рік (2008−2009 р.р.) його вишивали майстрині нашого району − представниці кожного села і міста. Оберіг створений за ініціативи громадської організації «Союзу українок». Художники створили символи села, які були затверджені сесіями місцевих рад, а вишивальниці перенесли їх на полотно.

Велелюдна колона завершила ходу на площі Героїв Майдану, де свято урочисто продовжили загальноміським флешмобом «Вишиванку одягай – Україну прославляй!». Шполяни, одягнені в національний одяг-символ із гордістю демонстрували, що вони українці. Альона Рукавець, солістка вокального гурту «Шанс» заспівала чудову пісню «Рушник вишиваний», а хореографічні колективи «Барвінок» і «Еліт» подарували присутнім майстерність українського народного танцю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x