У ювілейному конкурсі «Лідер року» перемогла десятикласниця із Вікниного

У ювілейному конкурсі «Лідер року» перемогла десятикласниця із Вікниного

− Спілкою дитячих та юнацьких організацій, Лігою старшокласників було проведено ювілейний Х районний конкурс голів учнівського самоврядування Катеринопільщини «Лідер року». У першому його етапі взяли участь лідери Вікнинського, Гуляйпільського, Новоселицького, Петраківського, Розсохуватського, Шостаківського навчально-виховних комплексів та Ярошівської загальноосвітньої школи, − розповідає методист будинку дитячої та юнацької творчості Аліна Джус. − Кожен із них згідно з рекомендаціями створення представив портфоліо лідера учнівського самоврядування.

За рішенням журі в другому етапі конкурсу взяли участь Роман Бадрак, учень 7 класу Шостаківського НВК, Каріна Шукурова, учениця 10 класу Ярошівської ЗОШ, Аліна Безрук, учениця 8 класу Розсохуватського НВК, Наталія Меженна, учениця 7 класу Новоселицького НВК, Анастасія Сущенко, учениця 10 класу Вікнинського НВК, Яна Ситник, учениця 9 класу Гуляйпільського НВК.
Кожен із учасників показав якості сучасного лідера: вольовий, наполегливий, ініціативний, надійний, рішучий. Тож першим конкурсом за традицією – візитка «Я – лідер нового покоління» (самопрезентація). У виступі конкурсанти представляли себе як лідера самоврядування свого колективу та показували свої лідерські якості.

У конкурсі «Ми господарі у власному домі» учасники в довільній формі презентували своє бачення ролі самоврядування в навчальному закладі, своє місце у самоврядному процесі.
Лідери показували свої організаторські здібності й залучали до певного виду діяльності присутніх в залі у конкурсі «Робота із залом».
У практичному турі «Конфліктні педагогічні ситуації» учасники знаходили вихід із запропонованої ситуації.
Наші лідери мали домашнє завдання: презентувати флешмоб на патріотичну тематику. І всі учасники конкурсу організували оригінальні та незвичайні флешмоби за єдину Україну, в яких висловили своє прагнення до єдності та миру і своїм дійством лідери проявили патріотичне бачення нової, вільної, незалежної і неділимої України.

У конкурсі «Новинка» учасники розповідали про свої цікаві ідеї, які допоможуть їм протягом року вирішити найактуальніші проблемні питання життя та діяльності колективу.
І на закінченні у конкурсі «Штрихи до портрету лідера» учасники презентували своє хобі – «Світ захоплень» ( вокал, декоративно – прикладне мистецтво, образотворче мистецтво, танці).
Директор будинку дитячої та юнацької творчості Олена Піщана, звертаючись до учасників конкурсу, підкреслила: «Сьогоднішній захід відбувся не лише для того, щоб вибороти перемогу, позмагатися, а й поділитися досвідом, своїми досягненнями. Адже молодість – це пора творчості, перемог і самовираження. Бути кращим – це досягнення. Я впевнена, з такими лідерами маємо підтримку учнівського колективу сьогодні, а завтра – підтримку держави».

Усі конкурсанти – це справжні лідери, завзяті та кмітливі, сповнені сил та енергії, мають багато мрій, задумів і планів на майбутнє .
За рішенням журі переможцем Х районного конкурсу голів учнівського самоврядування «Лідер року» стала учениця 10 класу Вікнинського НВК Анастасія Сущенко, яка володіє усіма лідерськими якостями: наполеглива, надійна, рішуча, вимоглива до себе, терпляча.
Учасники районного конкурсу були нагороджені подяками та дипломом відділу освіти, молоді та спорту.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x