Чорнобаївці вивчали досвід Глобинської ОТГ

Чорнобаївці вивчали досвід Глобинської ОТГ

Днями делегація Чорнобаївського району, на чолі з селищним головою Чорнобаю Аллою Мірошниченко, відвідали з робочим візитом місто Глобине, щоб дізнатися, як проходив процес об’єднання Глобинської територіальної громади та ще раз переконатися в перевагах процесу децентралізації. «Нова Доба» про це дізналася в Чорнобаївській селищній раді.

До складу делегації були запрошені сільський голова та секретар Франківкої сільської ради Геннадій Романенко та Тетяна Куць, секретар та депутати селищної ради Олексій Саюн, Світлана Довбиш, Володимир Авраменко, Світлана Шаповал, Сергій Вирвикишка, працівники апарату селищної ради Наталія Марченко, Віталій Кіреєв, предстаники центру соціальних служб та школи мистецв Оксана Кулик та Тетяна Танцюра.

Спільно з представниками Чорнобаївського району в робочій поїздці приймали участь керівники сільських, селищних та міських рад Кіровоградської області.

Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Галина Токаренко та в.о. сільських старост Глобинської громади розповіли про шлях, який пройшла Глобинська громада, про перспективи які відкриваються перед ними та перші здобутки. Також обговорили і проблеми, з якими стикається Глобинська громада під час реформування первинної ланки медицини та створення структури управління медичною галуззю в громаді, шляхи вирішення цих питань та кроки, які зроблені громадою по управлінню освітньою галуззю в громаді.

– Для себе я давно зрозуміла, що для успішного розвитку сіл моєї Пирогівської громади потрібно було щось змінювати, – розповіла присутнім в.о. сільського старости Тамара Кірян, – тож, коли в державі розпочалася територіально-адміністративна реформа, я не мала сумнівів, що це перспективний шлях. Тому мені залишалося лише переконати жителів сіл Пироги та Яроші. Кожну роботу повинні робити фахівці. Раніше сільський староста переймався за все – від підтримки в робочому стані артезіанських свердловин, що забезпечують водопостачання в селі, до елементарного благоустрою. Зараз же це роблять фахівці комунального господарства. Тому запевняю, що необхідно об’єднувати свої зусилля, фінансові та людські ресурси.

По закінченню зустрічі делегація Чорнобаївського району за старовинним українським звичаєм подарувала керівнику громади запашний коровай та подякувала за цікаву і змістовну зустріч, з якої вони почерпнули для себе відповіді на багато з питань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x