Понад 6 тисяч учасників АТО в області отримали дозволи на розробку землевпорядної документації

Понад 6 тисяч учасників АТО в області отримали дозволи на розробку землевпорядної документації

На сьогодні Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області надало 6 025 дозволів на розробку землевпорядної документації на загальну площу 10 040,27 га. Із них 924 дозволи на загальну площу 110,51 га надано для індивідуального садівництва й 5 101 дозвіл на загальну площу 9 929,76 га – для ведення особистого селянського господарства, зазначають в установі. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Деякі атовці отримали відмову в наданні дозволів на розробку землевпорядної документації. Основні причини: неналежне оформлення погодження землекористувача, відмова органів місцевого самоврядування в наданні дозволів, відсутній поділ масиву на земельні ділянки, земельна ділянка є предметом судового спору, розпорядження земельними ділянка не відноситься до повноважень Головного управління, заявнику вже надано дозвіл на іншу земельну ділянку. На розгляді Головного управління перебуває 357 звернень учасників АТО.
Наразі в області 2 636 осіб із числа військовослужбовців, правоохоронців і членів їхніх сімей уже оформили у власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності земельні ділянки загальною площею 4 329,44 га: 47,42 га – для садівництва й 4 282,01 га – для ведення особистого селянського господарства.
На Черкащині з часу запровадження ініціативи про виділення землі учасникам АТО 2014 року 8 707 учасників АТО виявили бажання мати земельні ділянки за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Довідка:
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення й надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО й членам сімей загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x