У черкаському зоопарку проводять шкільні уроки

У черкаському зоопарку проводять шкільні уроки

Уроки зоології та природознавства для черкаських школярів проводять у зоопарку. Сьогодні його відвідали учні спеціалізованої школи № 3 у рамках проекту «У гармонії з природою». Усього – 700 учнів. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

– Ми раді приймати учнів шкіл у нашому закладі. Це дає їм можливість більше дізнатися про фауну не лише Черкащини, а й усього світу. Адже тут є представники домашніх та екзотичних тварин, навіть з Мадагаскару, – говорить директор Черкаського міського зоологічного парку Євгеній Ван.

Зоопарк перебуває у підпорядкуванні департаменту освіти та гуманітарної політики. Уроки зоології в зоопарку школа проводить щорічно для учнів різних класів.

– Найбільше мені сподобалася експозиція, де представлені плазуни. На уроках зоології я найбільше любила цю тему. Було цікаво роздивиться на ящірок і змій, які живуть у зоопарку, як вони поводяться, – захоплено розповідає учениця 5-В класу Єлизавета Шатан.

У спеціалізованій школі № 3 такі заняття проводять щороку в рамках проекту «У гармонії з природою». Так, з дітьми бувають на узбережжі Дніпра, у лісі, паркових зонах тощо.
– Проводити уроки зоології у такій формі стало доброю традицією в нашій школі. Це дає можливість розвинути уяву дітей про життя тварин та їх види. Приміром, ми придумуємо спеціальні квести, де дітям потрібно знайти найбільшу чи найменшу тварину в зоопарку та дати її характеристику. Учні дуже люблять такі заняття, – зазначає вчитель біології СШ № 3 Людмила Довгаль.

Нагадаємо, на необхідності відвідування зоопарку школярами неодноразово наголошував директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин. Зокрема, він рeкомeндує кeрівникам навчальних закладів проводити там уроки зоології та відзначив у цьому напрямку роботу школи № 8. Її педагоги минулого тижня провели у зоопарку узагальнюючий урок «Різноманітність тварин і середовище існування» для учнів 7-го класу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x