Черкаські депутати одноголосно ухвалили рішення про звернення до вищих ешелонів влади

Черкаські депутати одноголосно ухвалили рішення про звернення до вищих ешелонів влади

Так, окрiм звернення до Президента та Кабмiну, міські депутати звернулись ще й до РНБО, СБУ, НАБУ та Черкаської ОДА. Обласна адміністрація, на їхню думку, має терміново вжити заходів аби не допустити енергетичного колапсу в області. Зокрема, у прийнятому черкаським депутатським корпусом документі йдеться: «Стабільна робота підприємств енергетичного комплексу є невід’ємною умовою нормального функціонування економіки України, тому ситуація, що склалася в Публічному акціонерному товаристві «Черкасиобленерго», вимагає негайного втручання для усунення кризового стану підприємства».

Між іншим, яскравий перший прецедент вже є. Так, вчора (24 травня) внаслідок аварії на мережах в Чорнобаївському районі, той фактично залишився без електрики. Провести аварійні роботи не було кому, бо Чорнобаївський структурний підрозділ ПАТ «Черкасиобленерго» вже увійшов у загальнообласний страйк енергетиків. Загалом у структурі підприємства на Черкащині 24 таких підрозділи, частка яких вже приєдналась до страйкування.

Заступник директора з економічної безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Євгеній Лут розповів депутатам про деякі нюанси перемовин підприємства зі своїм найбільшим боржником ПАТ «Азот». Там, до речі, заявляють, що нині об’єктивно не мають чим розрахуватись із енергетиками за спожиту електроенергію. Азотівці також не отримують вчасно заробітну плату, а саме хімічне підприємство на грані колапсу. Розв’язати замкнене коло спільних із Обленерго проблем можливо лише за умови втручання та допомоги держави.
− Ми запропонували керівництву «Азоту» взяти у розрахунок два об’єкти − ДК «Дружба народів» та Черкаський міський колектор та розробити по ним дві окремі угоди, за якими підуть поточні розрахунки після реструктуризації боргів. Зокрема, 900 тис. грн «Черкасиобленерго» заборгував заклад культури, а приблизно 64 млн грн міські очисні споруди. З нами спочатку погодились, але згодом відмовились від запропонованого шляху часткового вирішення проблеми заборгованості, який дозволив би погасити борги по заробітній платні нашим працівникам, − заявив Євгеній Анатолійович.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x