Двоє жителів Черкаського району украли авто односельця

Двоє жителів Черкаського району украли авто односельця

Автомобіль зловмисники сховали на території недіючої ферми, де його знайшли правоохоронці. Їхні дії слідчі кваліфікували за статтею 289 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До поліції Черкаського району надійшло повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем ВАЗ-2101. Як пояснив 23-річний власник автівки слідчо-оперативній групі, свій автомобіль, котрий не заводився, він залишив біля магазину в селі. Повернувшись зранку, автомобіля не виявив.

Відпрацьовуючи територію населеного пункту, поліцейські знайшли машину на території недіючої ферми. Поруч із автомобілем, правоохоронці помітили сліди від мотоцикла.

Було встановлено, що до крадіжки автомобіля можуть бути причетні двоє місцевих мешканців. Під час спілкування з поліцейськими зловмисники зізнались у скоєному. Розповіли, що проїжджаючи на мотоциклі вночі побачили автомобіль, біля якого нікого не було. Автомобіль не заводився, тож вони відбуксирували його до ферми. Свої дії молодики пояснили тим, що хотіли пожартувати над односельцем.

Наразі слідчими Черкаського відділення поліції відкрите кримінальнепровадження за частиною 1 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п\’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x