На Звенигородщині до дітей на урок прийшли професійні пожежники

На Звенигородщині до дітей на урок прийшли професійні пожежники

24 травня на базі Хлипнівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники ознайомили школярів із непростими буднями своєї небезпечної, але цікавої та суспільно важливої професії. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Співробітники ДСНС надали учням коротку пізнавальну інформацію про сфери застосування свого спорядження. Також продемонстрували правила користування первинними засобами пожежогасіння та можливості пожежного автомобіля. Чи не найбільше дітей зацікавлено зібрали рятувальники коло захисного одягу, який могли вдягнути усі бажаючі.

А ще школярам надали можливість посидіти за кермом пожежного автомобіля та показали обладнання, за допомогою якого рятувальники надають допомогу потерпілим у воді та працюють на місці дорожньо-транспортних пригод. Дехто навіть мав змогу спробувати себе в ролі пожежника та спробувати власні сили під час виконання простих вправ з апаратами на стисненому повітрі.

А наостанок школярі разом із рятувальниками сфотографувалися на фоні пожежного автомобіля.

Екскурсія видалася дуже цікавою, а головне корисною для дітей, адже дала можливість познайомити дітей з професією рятувальника та навчити їх безпеці поводження у навколишньому середовищі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x