Шполянин Микола Скнара відзначив 90-річчя

Шполянин Микола Скнара відзначив 90-річчя

22 травня секретар міської ради Тетяна Каландирець та голова міської ветеранської організації Микола Торба привітали поважного ювіляра, шановану в Шполі людину Миколу Скнара. Цього дня він відзначав свій 90-річний ювілей. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

Микола Митрофанович займає активну життєву позицію, має високий патріотизм та велику працелюбність. Шполяни знають його як кваліфікованого інженера, який тривалий час працював у Шполянській сільгосптехніці, а потому на Шполянському елеваторі.
Родом Микола Скнар із Чернігівщини. Розпочав трудову діяльність з 1941-го, у віці 14 років. В роки Другої світової війни, під час окупації рідного села працював у місцевій кузні. Ювіляр пригадує, як доводилось йому, зовсім юному, до півночі молотом кувати метал. Коли радянські війська у 1943 році звільнили село від нацистських окупантів, Микола Митрофанович стає вже не помічником, а головним ковалем сільської кузні. На ньому лежало відповідальне завдання – лагодити та виковувати деталі на сільськогосподарську техніку, яку готували до сівби.

З 17 років був призваний до лав армії. За сім років військової служби пройшов школу снайперів на Вінничині, служив при Радянському штабі у Німеччині.
Опісля служби доля привела ювіляра до Шполи. Тут народились його діти, промайнули роки сумлінної праці на відомих підприємствах міста, знайшлися вірні друзі.
Сьогодні Микола Скнар проживає у рідній домівці десятий рік без коханої дружини, проте має чудову родину – сина і доньку та двоє прекрасних онуків.
Гості побажали Миколі Митрофановичу добра, щастя, достатку, здоров’я і вручили від міського голови вітальну листівку, квіти та подарунок

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x