На Черкащині учасники АТО отримали понад 4 тисячі гектарів землі

На Черкащині учасники АТО отримали понад 4 тисячі гектарів землі

Станом на сьогодні Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області надало учасникам антитерористичної операції 6 025 дозволів на розробку землевпорядної документації на землі загальною площею 10 040,27 гектара. З них 924 дозволи надано на землі загальною площею 110,51 га для індивідуального садівництва й 5 101 дозвіл на землі загальною площею 9 929,76 га – для ведення особистого селянського господарства. Нині на розгляді Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області перебуває 357 звернень учасників АТО, повідомляє «Урядовий портал».

Наразі в області 2 636 осіб із числа військовослужбовців, правоохоронців і членів їх сімей вже завершили процес оформлення у власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності земельні ділянки загальною площею 4 329,44 га: 47,42 га – для садівництва й 4 282,01 га – для ведення особистого селянського господарства.
Усього на Черкащині з часу запровадження ініціативи про виділення землі учасникам антитерористичної операції виявили бажання отримати земельні ділянки за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності 8 707 військовослужбовців. Лише цього року на розгляд до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області надійшло від учасників АТО 2 329 клопотань про виділення землі у власність.

Довідково
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x