У Золотоноші належного обладнання потребує спецпалата для лікування засуджених

У Золотоноші належного обладнання потребує спецпалата для лікування засуджених

У Золотоніській місцевій прокуратурі за участю головного лікаря Золотоніської ЦРЛ та начальника Золотоніського відділу поліції проведено оперативну нараду. Тема обговорення – додержання вимог чинного законодавства у спеціальній палаті Золотоніської центральної лікарні для стаціонарного лікування взятих під варту та засуджених осіб. Про це «Нова Доба» дізналася від Золотоніської місцевої прокуратури.

Зараз потребує вирішення питання щодо належного обладнання та забезпечення умов у спеціальній палаті Золотоніської центральної лікарні для стаціонарного лікування взятих під варту та засуджених осіб.

Вказана спеціальна палата не відповідає повною мірою вимогам чинного законодавства, зокрема у спецпалаті відсутній санвузол, вона не розділена на дві частини металевими ґратами, одна з яких повинна бути призначена для перебування в ній хворих, інша – для конвою. Палата не обладнана замком камерного типу, відсутнє відеоспостереження та охоронно-попереджувальна сигналізація.

За результатами обговорення, учасники наради окреслили коло проблемних питань, для вирішення яких визначено заходи, спрямовані на усунення вказаних порушень.

Крім цього, на адресу головного лікаря Золотоніської ЦРЛ скеровано листа про приведення спеціальної палати у відповідність до вимог чинного законодавства, а начальнику Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області вказівку про усунення порушень вимог чинного законодавства щодо захисту конституційних прав затриманих, ув’язнених і засуджених під час їх лікування та утримання у спеціальній палаті Золотоніської ЦРЛ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x