Золотоніські школярі спробували себе у ролі пожежників

Золотоніські школярі спробували себе у ролі пожежників

25 травня на пізнавальну та захоплюючу екскурсію до Золотоніської пожежно-рятувальної частини завітали учні першого класу Золотоніської гімназії імені Семена Скляренка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Екскурсія розпочиналася із невеликої інтелектуальної розминки, під час якої начальник Золотоніської державної пожежно-рятувальної частини Вадим Капля перевірив школярів на знання правил безпечної поведінки. Вадим Олексійович, вчергове нагадав малечі, що варто робити задля уникнення пожежі вдома та як треба діяти під час загорання у квартирі чи будинку. Також начальник частини розповів дітям, як слід поводитися під час відпочинку на водних об’єктах або походу до лісу. Ці знання стануть у нагоді учням, на котрих невдовзі очікують літні канікули.

Головною «родзинкою» екскурсій був показ пожежної техніки і спорядження вогнеборців. Діти мали змогу посидіти в кабіні пожежного автомобіля й детально роздивитися пожежні рукави, ножиці для розрізання металу, захисний одяг та інші спецзасоби, якими щодня користуються бійці ДСНС. Насамкінець рятувальники здійснили для школярів показові виступи, ліквідувавши умовне загорання, і дали можливість дітям відчути себе в ролі пожежників.

На знак вдячності за досить цікаву та повчальну екскурсію начальник Золотоніської пожежно-рятувальної частини Вадим Капля від керівництва гімназії отримав подяку.

Вже через годину на «гостину» до рятувальників завітали учні школи №2 місті Золотоноша.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x