У Черкаському національному відзначили День краєзнавства новими працями науковців

У Черкаському національному відзначили День краєзнавства новими працями науковців

28 травня вперше в історії України відзначається всеукраїнський день краєзнавства. З цієї нагоди працівники наукової бібліотеки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розгорнули в університеті книжкову виставку краєзнавчої літератури «Літописці рідного краю».
З-поміж репрезентованого на виставкових стендах багатоманіття краєзнавчих видань чимало належить і перу викладачів нашої Alma Mater.
Зокрема, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Василь Мельниченко є автором ґрунтовних видань із регіональної історії: «Шевченкіана Черкащини», «Краєзнавство Черкащини», «Українська революція 1917-1921 років на Черкащині», «50 пісенних літ» та інші. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі ЧНУ.

Директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича доцент Григорій Голиш представив свої краєзнавчі книги «Подорож Златокраєм: нарис історії і сьогодення Золотоніського району» та «Крізь роки й епохи. Історія і сучасність чапаєвської школи».
Доцент Олена Костюкова подала на виставку свою книгу «Незатоплена пам’ять» про затоплені села Черкащини.
Книга магістранта університету Олексія Компанійця «Село Червона Слобода на Черкащині в період ІІ Світової війни».
У рамках відзначення свята краєзнавці ЧНУ взяли також участь травня у засіданні круглого столу, який було проведено в обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка.

Модератором заходу був професор Василь Мельниченко. На круглому столі свій творчий доробок представили краєзнавці Кам’янщини на чолі з їх очільником Олександром Шамраєм. Про фундаторів краєзнавчого руху Михайла Максимовича та Михайла Пономаренка і сьогоденні здобутки літописців Золотоніського краю розповів почесний краєзнавець Григорій Голиш.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x