Понад 1,6 тисячі «теплих» кредитів видали на Черкащині з початку року

Понад 1,6 тисячі «теплих» кредитів видали на Черкащині з початку року

Для упровадження енергоефективних заходів та заміни газових котлів в області від початку року видали 1 684 «теплих» кредити на понад 32 млн грн. Залучали кошти на енергомодернізацію як приватні особи, так і ОСББ та житлово-будівельні кооперативи, повідомив директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко сьогодні під час колегії. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– За даними Держенергоефективності наша область посідає 9 місце в Україні за загальною кількістю виданих кредитів та 11 місце – за кількістю виданих кредитів для ОСББ, – говорить посадовець. – З початку року органами місцевої влади відшкодовано понад 105 тис. грн відсоткової ставки за «теплими» кредитами. Активне упровадження енергоефективних заходів допомагає скоротити споживання енергоносіїв, що є одним з найактуальнішим із завдань у галузі жилого-комунального господарства.

Він додав, що в області продовжено термін дії «Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011–2015 роки» на цей рік в частині стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, шляхом компенсації відсотків за «теплими» кредитами.

– Цьогоріч з обласного бюджету на виконання заходів програми виділено 400 тис. грн, що на 100 тис. грн більше, ніж торік, – пояснює Сергій Демиденко. – На умовах спів фінансування з місцевих бюджетів передбачено 903,5 тис. грн. Водночас вже затверджено розподіл субвенції м. Золотоноша, Звенигородському, Катеринопільському, Корсунь-Шевченківському, Шполянському районам на 40,2 тис. грн. Іншим же районам варто поквапитися та вчасно подати необхідні клопотання до профільного Департаменту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x