Виконком затвердив програму розвитку міського електротранспорту

Виконком затвердив програму розвитку міського електротранспорту

Черкаський виконком таки погодив проект рішення «Про затвердження програми розвитку міського електротранспорту у м. Черкаси на 2017-2020 роки». Нагадаємо, що на минулому засіданні не всі члени виконавчого комітету згодились проголосувати за цю програму, яка дозволить комунальному електротранспортному підприємству принаймні не накопичувати боргів. Тепер слово за депутатами міської ради, які мають погодити або ні проект, який регламентує всі моменти розвитку міського екологічного транспорту.
Що стосується ключового моменту, а саме розвитку такого транспорту у Черкасах, то тут не все так просто. Тому дорікання членів виконкому директорові КП «Черкасиелектротранс» Петру Кучеру подекуди були слушними.

Так, Ігор Коломоєць зауважив, що на підприємстві фактично ніякі зміни не відбуваються, а саме воно «сидить» на дотаційній голці міського бюджету.
— Ви тільки обіцяєте, але нічого не робите. Ми дали вам три місяці, щоб ви розробили нормальну програму, а ви нічого не робите, — дорікнув він. – Де електронний квиток, де ефективний графік руху?

Петро Кучер у свою чергу відповів на критику, що без транспортної реформи зміни неможливі — ані впровадити електронний квиток, ані організувати зрозумілий всім графік руху. Дійсно, за 2016 рік лише на розклад руху черкаських тролейбусів надійшло 15 скарг.

Як намагався розтлумачити керівник підприємства, спершу необхідно організувати диспетчерську, систему оповіщення у тролейбусах, а вже потім впроваджувати електронний квиток. Загалом, місто має понести на це серйозні витрати, адже на впровадження транспортної реформи у Черкасах потрібно щонайменше 30 мільйонів гривень.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x