Ванночки з сіллю додадуть сили і краси

Ванночки з сіллю додадуть сили і краси

Наші ніжки особливо потерпають у літній період: коли працюємо на городі, ходимо на пляж, та й узагалі більше ходимо пішки. Позбутися від набряклості та покращити зовнішній вигляд стоп можна за допомогою сольових ванночок для ніг. Цей засіб невитратний і простий, при цьому ефективний і приємний.

Ось інструкція з проведення такої SPA-процедури вдома:
• спочатку сіль розчиніть у гарячій воді, а потім вилийте розчин у прохолодну, щоб сіль краще розчинилася і температура води була комфортною;
• ноги опускати в ємність з водою по кісточку і тримати там до 15 хвилин;
• змити з ніг сіль і витерти насухо;
• нанести пом’якшувальний крем.

Проводити таку процедуру можна і варто щодня, але не більше двох разів на добу. Лікарі попереджають, що прохолодна температура ванночки допоможе зібратися і активізуватися, а якщо вода гаряча, то організм швидко розслабляється. Протипоказані гарячі ванночки тим, у кого варикозне розширення вен, артеріальна гіпертензія, ниркова недостатність і захворювання серцево-судинної системи. Також такі ванни не можна застосовувати при підвищеній температурі.

Ванночка від підвищеної пітливості ніг
Змішати 2 жмені морської солі з 3 чайними ложками кори дуба, залити окропом і настояти 15 хвилин. Після цього охолодити розчин до оптимальної температури, опустити ноги на 10 хвилин, змити водою, витерти.

Від тріщин і мозолів
Ложка соди і ложка мила на літру води. 10-20 хвилин відмочувати мозоль у теплому розчині, а потім покласти на нього шматочок алое, можна забинтувати і лишити на ніч. Після зняття алое обережно відшкребти розм’яклу шкіру. Проводити такі маніпуляції варто щотижня, доки мозоль зовсім не зникне.
Ви можете експериментувати і робити ванночки за своїми потребами. Так, наприклад, відвар ромашки чи календули загоює мікротріщини на шкірі. Додавання столової ложки сухої гірчиці допоможе зігрітися і вбереже від простуди. Щоб тонізувати судини, додайте кілька крапель ефірної олії сосни або екстракт хвої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x