У Каневі не погодили підвищення вартості проїзду в маршрутках до 4 гривень

У Каневі не погодили підвищення вартості проїзду в маршрутках до 4 гривень

Ознайомитися з результатами моніторингу, проведеного в міському транспорті, та переглянути чинні тарифи на послуги автоперевезення пасажирів в місті Канів члени виконавчого комітету зібралися на позачергове засідання в середу, 31 травня. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Нагадаємо, ще в березні директор ТОВ «М+М», що забезпечує місцеві перевезення, Євген Маланчев порушив питання щодо підвищення вартості проїзду в міському транспорті з 3,50 гривень до 4. Мовляв, вартість пального зросла більше ніж на 20%, також зросли заробітна плата, витрати на комунальні послуги тощо.

Утім, члени виконкому вирішили розгляд цього питання перенести, у зв’язку з проведенням цими днями моніторингу перевезення пасажирів в міському транспорті, і зустрітися вже маючи результати проведеного аналізу.

31 травня на позачерговому засіданні виконкому із результатами моніторингу, який проходив з 23 по 28 травня в усіх автобусах і по всіх маршрутах, присутніх ознайомив виконуючий обов’язки керуючого справами виконкому Володимир Святелик.

– Бачимо, що за 6 днів загальна кількість перевезених пасажирів – 43 987. З них: 3128 квитків було видано за нижчим тарифом (2 грн. – школярі), а 19312 квитків – вартістю 3,50 грн. Також було підраховано 21547 пасажирів-пільговиків, що становить 48,98% від загальної кількості. В середньому за місяць перевозять близько 220 тисяч пасажирів, – озвучив цифри В.Святелик.

Безкоштовний проїзд пільговиків щороку компенсується з міського бюджету. У цьому році ця сума складає 1 млн. 200 тис. грн. Разом з тим, виходить, що насправді пільговики користуються послугами автоперевезення значно більше – близько 80-ти тисяч пасажирів.

– Якщо скасувати пільги, щоб 3,50 грн. за проїзд платили усі пасажири, без виключення, то підвищувати тариф не було б потреби, але це заборонено законодавством, – говорить перевізник.

– Нам не вигідно піднімати тариф, – зізнався міський голова Ігор Ренькас. – Ми всі знаємо, які у наших жителів пенсії і які витрати на прожиття. Тому прошу увійти в становище і почекати бодай до жовтня ц.р., коли пройде обіцяне підвищення пенсійних нарахувань.

Водночас, щоб полегшити підприємству ситуацію, що склалася, автоперевізник запропонував виключити з переліку пільговиків, що мають право на безкоштовний проїзд, осіб, які є інвалідами ІІІ групи, оскільки це була місцева ініціатива, а за чинним законодавством представники цієї категорії туди не входять. Це дасть підприємству додатковий дохід і вони зможуть ще деякий час «триматися на плаву». За словами начальника управління соцзахисту Анатолія Пилипенка, у Каневі 485 осіб мають ІІІ групу інвалідності.

Відтак, проект рішення «Про приведення у відповідність регульованого тарифу на міських автобусних маршрутах загального користування №1, №2, №4, №5 в м.Канів», яким передбачалося з 1 червня ц.р. затвердження вартості проїзду в розмірі 4 гривні, було поставлено на голосування. Однак рішення не набрало більшості голосів: 5 – «за», 3 – «утримались». Потому члени виконкому одноголосно підтримали пропозицію виключити з переліку пільгових категорій, що мають право на безкоштовний проїзд в міському транспорті, інвалідів ІІІ групи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x