Щоб шашлик приніс тільки задоволення

Щоб шашлик приніс тільки задоволення

Пікнік – улюблений спосіб відпочинку для багатьох. Особливо у період першого літнього тепла, свіжої зеленої трави і ще не надто пекучого сонця. Шашлики – популярна страва для охочих відпочити на природі. Однак не забувайте, що це їжа досить важка для шлунку і швидкопсувна, тому важливо поставитися до її приготування і споживання з належною відповідальністю, щоб не завершити відпочинок у лікарні.

Перш за все, дотримуйтеся рецепту приготування м’яса. Діставайте замаринований шашлик із холодильника безпосередньо перед виїздом і почніть його готувати протягом півтори години від цього моменту. Слідкуйте, щоб м’ясо добре просмажилося – це вбереже вашу компанію від отруєння.
Не можете дочекатися, коли вже сядете за смачний шашлик? Усе ж, поїжте вдома хоч трохи. Шлунок треба підготувати до «харчової атаки». Поснідайте мисочкою вівсянки або пластівцями з молоком. Намагайтеся не перевантажувати і не дратувати шлунок. Але і не ходіть голодним! Помилка багатьох – всю дорогу перебиватися насінням та горішками, а потім наїстися смаженого м`яса.

Закупіть побільше мінеральної води – нею корисніше запивати важку м`ясну їжу (лужне середовище нормалізує кислотність шлунка і полегшує травлення). З соків найкраще для засвоєння м`яса підходить томатний. Найгірше для запивання шашлику – солодкі напої. Вони посилюють навантаження на шлунок. Намагайся не налягати і на сильногазовані напої – вони створюють додаткову вагу і призводять до здуття живота.
Найкраща приправа до м’яса – чорний перець (він покращує травлення) і лимонний сік, який нейтралізує зайву кислоту у шлунку. А ось східні прянощі і спеції з яскравими ароматами (шафран, барбарис, куркума) дратують смакові рецептори і збуджують апетит. Від чого підвищуються шанси переїсти, а потім мучитися. Додамо, що вживання свіжої зелені (кріп, кінза, петрушка, листові салати) допоможе м`ясу перетравлюватися.

Не намагайтеся з’їсти цілий шампур одразу. Їжте потроху і не поспішаючи. Відволікайтеся на дружні бесіди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x